Antena 3 CNN Politică Ce spune Victor Alistar, directorul Transparency International Ro, despre dosarul lui Ponta

Ce spune Victor Alistar, directorul Transparency International Ro, despre dosarul lui Ponta

Ce spune Victor Alistar, directorul Transparency International Ro, despre dosarul lui Ponta
de S.T.    |    07 Iun 2015   •   20:56

Victor Alistar, director executiv al Transparency International Ro, a explicat în emisiunea "Punctul de Întâlnire" că dosarul premierului Victor Ponta pleacă de la o relaţie comercială între două societăţi de avocatură, o relaţie privată, din 2007-2008.

"El (Victor Ponta- n.red.) este investigat de DNA pentru că una dintre acestea (din aceste două societăţi- n.red.) este implicată într-un dosar al DNA şi automat atrage şi partenerii. Ar trebui atraşi toţi partenerii comerciali ai acelei societăţi de avocatură, nu doar unul", a punctat Victor Alistar.

Potrivit lui, "situaţia este similară cu situaţia în care, la un moment dat, ministrul Justiţiei dintr-un anumit Guvern şi-a numit fostul partener din societatea de avocatură secretar de stat".

Cazul a fost dezvăluit sâmbătă seară de Alessandra Stoicescu, la "Q&A". Este vorba de fostul ministru Cătălin Predoiu, care se află în conflict de interese.

Q&A. Predoiu şi-a angajat la minister fostul partener din firmă

Victor Alistar a precizat că decizia existenţei unui conflict de interese este dată de structurile judiciare din România.

"Dacă consideră existenţa unui conflict de interese, atunci e la amândoi. Nu este, atunci nu e la niciunu", a concluzionat directorul Transparency International Ro.

Vezi AICI ediţia integrală a emisiunii "Punctul de Întâlnire cu Radu Tudor"


×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close