Antena 3 CNN Politică Cea mai controversată femeie din politică

Cea mai controversată femeie din politică

Cea mai controversată femeie din politică
Sursa foto: Foto: Agerpres
02 Aug 2015   •   10:50

Nu a fost la fel de vocală în plenul Parlamentului până anul acesta, când procurorii DNA au cerut aviz pentru arestarea sa preventivă. Aşa se face că blonda lui Traian Băsescu a ţinut pledoarii în faţa colegilor săi timp de 42 de minute.

 
Numele Elenei Udrea a fost rostit prima oară în public pe o scenă de teatru, în 2004. O făcea Traian Băsescu, primar al Capitalei la doilea mandat, la învestirea noului Consiliu General al Municipiului Bucureşti. În sala cu lumină obscură de la Odeon, Elena Udrea, strânsă bine într-un taior alb, decoltat, a păşit apăsat pe tocuri înalte în viitoarea carieră politică. Timp de zece ani şi jumătate, a urmărit, tenace, câştigarea puterii pornind de jos. A renunţat, treptat, la decolteurile foarte adânci, la PNL, apoi la PDL, partidul care i-a făcut pârtie până la Ministerul Dezvoltării şi în final, la PMP. Nu a renunţat însă nici la genţile scumpe, nici la ambiţiile politice.
 
A fost avocatul lui Traian Băsescu obtinand achitarea presedintelui in dosarul privind achizitionarea casei din Mihaileanu. In 2005, Udrea il urmeaza pe Traian Basescu la Cotroceni, unde este numita sefa cancelariei prezidentiale. Dupa primele aparitii publice pe tocuri si in tinute care au atras atentia, ajunge sa fie numita "blonda de la Cotroceni".
 
Elena Udrea se inscrie in Partidul Democrat, iar in 2007, face o dezvaluire care avea sa duca la ruperea aliantei dintre PNL si PD - episodul celebrului biletel roz.
 
In noiembrie 2008, este aleasa deputat, iar o luna mai tarziu depune juramantul ca ministru al Turismului, in Guvernul Emil Boc. Primeste un minister care gestiona multe miliarde de euro - cel al Dezvoltarii Regionale.
 
Devine tot mai puternica si in partid, fiind aleasa sefa celei mai mari organizatii a PDL, cea din Bucuresti. Iar in 2013, candideaza la presedintia partidului, impotriva lui Vasile Blaga. Desi puternic sustinuta de Traian Basescu, Udrea pierde alegerile si infiinteaza PMP
 
Auto-proclamata "urmas al lui Traian Basescu", ea vrea sa devina prima femeie-presedinte a Romaniei, dar obţine putin peste 5% din voturi.
 
Cariera ei politica se încheie odata cu arestarea. DNA a cerut Parlamentului aresarea ei. Doua dosare penale grele o urmaresc - Microsoft şi Gala Bute- , cu acuzatii. Arestata preventiv pentru coruptie, Udrea a fost eliberata dupa 72 de zile petrecute dupa gratii. 
 

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close