Antena 3 CNN Politică Cei mai de succes latifundiari din Parlamentul român

Cei mai de succes latifundiari din Parlamentul român

Cei mai de succes latifundiari din Parlamentul român
Sursa foto: Foto: Agerpres
05 Ian 2014   •   14:00
Între două şedinţe de plen şi grija pentru viitorul ţării, parlamentarii noştri se gândesc şi la viitorul lor după ce părăsesc fotoliile comode din Palatul Parlamentului. 
 
La fel ca Traian Băsescu şi Elena Udrea, zeci dintre ei au achiziţionat sau au moştenit mii de hectare de teren. Şi au făcut bine, spun specialiştii, pentru că terenurile agricole se vor scumpi anul acesta cu 30%. 
 
Cel mai întins teren agricol îl deţine deputatul PSD Ion Bălan. Social-democratul are 421 de hectare în Tulcea, cumpărate în ultimii şapte ani împreună cu soţia. 
 
La mică distanţă se situează un democrat-liberal. Vasile Iliuţă are 402 hectare în Călăraşi, cumpărate în ultimii 17 ani, tot împreună cu soţia. Teiu Păunescu de la PPDD are 152 de hectare în Olt, iar Maria Dragomir, 121 în Călăraşi. 
 
Traian Băsescu, ajutat de fiica lui Ioana, a cumpărat la sfârşitul anului trecut peste 300 de hectare de teren în judeţul Călăraşi, în comuna Nana. 
 
Elena Udrea nu putea rămâne în urmă, aşa că şi ea a anunţat că se tocmeşte pentru 80 de hectare în Călăraşi şi Giurgiu. 
 
Chiar dacă nu se vor retrage pe tarla, parlamentarii pot vinde la preţ bun. Începând cu acest an, terenurile agricole se vor scumpi cu până la 30%, spun specialiştii.
 

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close