Antena 3 CNN Politică Cei mai importanţi oameni din stat, sub papucul soţiilor. Cât câştigă doamnele "din umbra" politicii

Cei mai importanţi oameni din stat, sub papucul soţiilor. Cât câştigă doamnele "din umbra" politicii

Cei mai importanţi oameni din stat, sub papucul soţiilor. Cât câştigă doamnele "din umbra" politicii
de O.P.    |    14 Aug 2013   •   06:21

Au funcţii cheie în stat şi conduc destinele a milioane de oameni, dar acasă cântă găina. Vorbim de cei mai importanţi oameni politici de la noi care la prima vedere sunt întreţinuţi de soţiile lor. Mai exact, veniturile doamnelor le depăţesc cu mult pe cele ale politicienilor.

Victor Ponta, presedintele PSD, a castigat anul trecut, potrivit declaratiei de avere a acestuia, 63.000 lei. In schimb, soţia sa, europarlamentarul Daciana Sarbu a castigat de peste şase ori mai mult. Mai exact 330 de mii de lei.

In aceeasi situatie este si Crin Antonescu. Presedintele PNL a avut anul trecut venituri de aproape 61.000 lei, in timp ce europarlamentarul Adina Valean, sotia acestuia, a fost remunerata cu putin peste 330.000 lei.

Nici Vasile Blaga nu castiga mai bine decat sotia. Potrivit declaratiei de avere de la sfarsitul anului trecut, Blaga a castigat peste 52.000 de lei  in calitate de senator, in timp ce Margareta, sotia sa, a fost platita cu peste  67.000 lei in calitate de director al unei firme.

Mircea Geoana a fost platit de Senat cu peste 62.000 lei, potrivit ultimei declaratii de avere. Sotia sa însă a castigat peste 82.000 lei din diverse activitati,  si putin peste 554.000 lei reprezentand dividende.

Ministrul de Finante Daniel Chitoiu a realizat anul trecut venituri salariale in valoare de 57.000 lei, suma net inferioara celei castigate de Laura sotia sa. Aceasta a fost platita cu aproape 300.000 de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor.

×
Subiecte în articol: politicieni
Parteneri
Temperaturi de vară în România! Prognoza pe 2 săptămâni
x close