Antena 3 CNN Politică Cel mai mare proiect de gaze naturale, Neptun Deep, intră în faza de dezvoltare. Marcel Ciolacu: "Va contribui la securitatea energetică a țării"

Cel mai mare proiect de gaze naturale, Neptun Deep, intră în faza de dezvoltare. Marcel Ciolacu: "Va contribui la securitatea energetică a țării"

Premierul Marcel Ciolacu salută intrarea în faza de dezvoltare a celui mai mare proiect de gaze naturale din zona românească a Mării Negre, Neptun Deep.

Cel mai mare proiect de gaze naturale, Neptun Deep, intră în faza de dezvoltare. Marcel Ciolacu: "Va contribui la securitatea energetică a țării"
Sursa foto: Gettyimages | Anton Petrus
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Aug 2023   •   10:00

Planul de dezvoltare a zăcămintelor Domino şi Pelican Sud din perimetrul Neptun Deep a fost confirmat de Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale.

OMV Petrom şi Romgaz vor investi până la patru miliarde de euro, în această etapă de dezvoltare a Proiectului, care va genera o producție de circa 100 miliarde de metri cubi de gaze naturale.

Primele cantități de gaze din Marea Neagră ar urma să fie extrase în anul 2027.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu: "Am văzut deja prețuri scăzute cu 50% la unele produse"

"Acest proiect strategic pentru România va contribui la securitatea energetică a țării. România va deveni astfel cel mai mare producător de gaze naturale din Uniunea Europeană", a afirmat prim-ministrul.

×
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close