Antena 3 CNN Politică Cererea de arestare a lui Şova a ajuns la Senat

Cererea de arestare a lui Şova a ajuns la Senat

Cererea de arestare a lui Şova a ajuns la Senat
20 Noi 2015   •   12:23
Cererea DNA privind încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a senatorului Dan Şova a ajuns vineri la Senat, acesta fiind acuzat că a luat mită 100.000 de euro pentru a asigura încheierea unui contract între CET Govora şi o firmă de avocatură. 

De la cabinetul preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, solicitarea va fi trimisă Biroului Permanent al Senatului, iar în şedinţa BP de luni se va decide trimiterea cererii către Comisia juridică a Senatului, care va întocmi un raport, în urma audierii lui Şova.

Ieri, DNA a cerut Senatului României aviz pentru reţinerea şi arestarea senatorului Dan Şova, într-un alt dosar, în care politicianul este acuzat de trafic de influenţă
 
Dan Şova şi-ar fi folosit influenţa pentru a-l convinge pe Mihai Bălan, directorul CET Govora, să semneze un contrat de asistenţă juridică, pentru care plătea 10.000 de euro lunar. De aici, senatorul PSD lua 50% comision, iar potrivit procurorilor, Dan Şova ar fi încasat ,între octombrie 2011 şi iulie 2014, 100.000 de euro. 

Mihai Bălan a fost deja reţinut de procurorii DNA şi va fi prezentat, vineri, Înaltei Curţi cu propunere de arestare preventivă.

×
Subiecte în articol: dan sova
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close