Antena 3 CNN Politică Cererea de revotare a dosarului Zambaccian 1, respinsă ca inadmisibilă de către deputaţii Comisiei de Regulament

Cererea de revotare a dosarului Zambaccian 1, respinsă ca inadmisibilă de către deputaţii Comisiei de Regulament

Cererea de revotare a dosarului Zambaccian 1, respinsă ca inadmisibilă de către deputaţii Comisiei de Regulament
Sursa foto: Adrian Nãstase
25 Mai 2009   •   18:31

Adrian Năstase are motive de mulţumire. Solicitarea procurorului general privind reluarea votului asupra cererii de începere a urmăririi penale a lui Adrian Năstase în dosarul Zambaccian 1 a fost considerată drept inadmisibilă de către deputaţii comisiei de Regulament a Camerei Deputaţilor.
Ca şi în ultima şedinţă de Brioru Permanent a Camerei, singurii care au făcut opinie separată au fost parlamentarii PDL. Deputaţii PSD, PNL, UDMR şi cel al minorităţilor naţionale au susţinut inadmisibilitatea cererii procurorului general Laura Codruţa Kovesi. În opinia lor, motivul de reluare a votului oferit de Kovesi, anume declararea drept neconstituţională a Regulamentului pe baza căruia deputaţii au acordat primul vot în dosarul Zambaccian 1, nu este în concordanţă cu prevederile legii de funcţionare a CCR care prevede că deciziile acestei instituţii au efect doar pentru viitor.
Preşedintele Comisiei, Iustin Cionca-Arghir (PDL), a fost singurul membru care a votat pentru admiterea cererii. Parlamentarul democrat-liberal a susţinut că forul pe care îl conduce a fost sesizat în mod eronat de conducerea Camerei Deputaţilor şi că nu există vreo obligaţie a Comisiei de a elabora un raport pe această temă.
"Cădem de multe ori în greşeala de a fi subiectivi" a răspuns democrat-liberalul Cionca Arghir, susţinând că nu există niciun text de lege care să interzică reluarea votului într-un astfel de caz.
În replică reprezentanţii PSD şi UDMR din comisie au susţinut că nu e cazul unui nou vot pe acest dosar de vreme ce Parlamentul s-a mai pronunţat odată pe acest caz.
În final, propunerea de transmitere către conducerea Camerei a punctului de vedere privind inadmisibilitatea cererii a întrunit 4 voturi favorabile şi unul împotrivă.
Antena3.ro

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close