Antena 3 CNN Politică Cererea DNA în cazul lui Eugen Bejinariu, retrimisă în comisia juridică. Deputatul este acuzat de abuz în serviciu

Cererea DNA în cazul lui Eugen Bejinariu, retrimisă în comisia juridică. Deputatul este acuzat de abuz în serviciu

Cererea DNA în cazul lui Eugen Bejinariu, retrimisă în comisia juridică. Deputatul este acuzat de abuz în serviciu
04 Apr 2017   •   10:21

Cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de începere a urmăririi penale în cazul deputatului PSD Eugen Bejinariu a fost retrimisă în comisia juridică a Camerei Deputaților, după sesizarea unui „incident procedural”. Fostul şef al Secretariatului General al Guvernului este acuzat de abuz în serviciu. 

Pe 21 noiembrie, procurorii anticorupție au cerut Parlamentului încuvințarea urmăririi penale în cazul fostului secretar general al Guvernului, din perioada premierului Adrian Năstase, Eugen Bejinariu, pe care îl acuză de abuz în serviciu în dosarul Microsoft 2.

Procurorii susţin că Bejinariu, în calitate de ministru pentru coordonarea SGG, cu încălcarea dispoziţiilor privind achiziţiile publice, a iniţiat şi a susţinut proiectele a două hotărâri de guvern (nr. 1473/11.12.2003 şi nr. 470/01.04.2004), prin care s-a aprobat încheierea între Guvern şi Fujitsu Siemens Computers GmbH a unui contract comercial de închiriere de licenţe referitor la produsele Microsoft, invocându-se, în mod nereal, calitatea firmei de unic distribuitor pentru aceste produse, în scopul de a fi favorizată prin evitarea organizării unei licitaţii publice. 

Cererea DNA a ajuns la Parlament în noiembrie anul trecut, dar nu a existat cvorumul necesar pentru dezbaterea acesteia.

 

×
Subiecte în articol: abuz in serviciu
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close