Antena 3 CNN Politică Cererea lui Iohannis de suspendare a raportului ANI privind incompatibilitatea, respinsă de instanţă

Cererea lui Iohannis de suspendare a raportului ANI privind incompatibilitatea, respinsă de instanţă

Cererea lui Iohannis de suspendare a raportului ANI privind incompatibilitatea, respinsă de instanţă
de M.T.    |    24 Iul 2013   •   13:55

Cererea primarului din Sibiu, Klaus Iohannis, de suspendare a raportului de evaluare prin care ANI constata că edilul se află în incompatibilitate a fost respinsă, miercuri, de Curtea de Apel Alba Iulia, iar procesul, în care Iohannis a cerut şi anularea actului, va avea un nou termen în septembrie, informează Mediafax.

„Curtea de Apel Alba Iulia a respins ca lipsită de interes cererea de suspendare a raportului de evaluare întocmit de ANI prin care agenţia constata starea de incompatibilitate în cazul primarului din Sibiu”, a declarat purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, pentru sursa citată.

Iohannis a atacat în instanţă raportul ANI din luna aprilie a acestui an, prin care agenţia constata starea sa de incompatibilitate, iar în acest dosar edilul a solicitat atât anularea raportului ANI, cât şi suspendarea acestuia.

Primarul din Sibiu nu a fost prezent la termenul de miercuri de la Curtea de Apel Alba Iulia, următorul termen fiind programat pentru data de 16 septembrie.

În 24 aprilie, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat că a constatat că primarul Sibiului, Klaus Iohannis, se află în stare de incompatibilitate, întrucât are şi calitatea de reprezentant al municipiului în Adunarea Generală a Acţionarilor de la SC Apă Canal SA Sibiu, din 5 august 2010, şi la SC Pieţe SA, din 30 aprilie 2009, ceea ce contravine prevederilor legale.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close