Antena 3 CNN Politică Cererea privind demararea urmăririi penale a Monicăi Ridzi în alt dosar, în discuţia conducerii Camerei

Cererea privind demararea urmăririi penale a Monicăi Ridzi în alt dosar, în discuţia conducerii Camerei

Cererea privind demararea urmăririi penale a Monicăi Ridzi în alt dosar, în discuţia conducerii Camerei
Sursa foto: Monica Iacob-Ridzi
22 Feb 2010   •   10:14

Conducerea Camerei ar urma să discute, luni, solicitarea procurorului general privind declanşarea procedurilor pentru începerea urmăririi penale faţă de fostul ministru al Tineretului, Monica Iacob Ridzi, într-un nou dosar. În intervalul aprilie - iunie 2009, Iacob Ridzi, în calitate de ministru al Ministerului Tineretului şi Sportului ar fi prejudiciat bugetul ministerului prin cumpărarea unor produse electronice, excluse de la achiziţionare prin prevederile OUG 34/2009.
"Totodată, există indicii că pentru ascunderea încălcării dispoziţiilor legale menţionate fostul ministru a întocmit şi a dispus întocmirea de către alte persoane a unor înscrisuri care atestau nereal îndeplinirea condiţiilor de legalitate în derularea procedurii de achiziţie şi de recepţie a bunurilor. Întrucât la data săvârşirii faptelor cu care au fost sesizate organele de urmărire penală Iacob Ridzi Monica Maria avea calitatea de deputat în Parlamentul României, s-a solicitat Camerei Deputaţilor declanşarea procedurilor în vederea formulării cererii de începere a urmăririi penale", se arată în solicitarea procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Fostul ministrul al Tineretului este acuzat, într-un nou dosar de abuz în serviciu contra intereselor publice, fals intelectual în legătură cu fapte de corupţie, în formă continuată, uz de fals în legătură cu fapte de corupţie, în formă continuată şi participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual la Legea contabilităţii, în formă continuată.
Prejudiciul în acest dosar este de 100.000 de lei, creat în urma achiziţionării de către MTS a unor produse electronice, printre care şi laptopuri, un frigider, au declarat surse judiciare.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: monica iacob ridzi
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close