Antena 3 CNN Politică Cererile de arestare a Elenei Udrea, discutate luni

Cererile de arestare a Elenei Udrea, discutate luni

Cererile de arestare a Elenei Udrea, discutate luni
Sursa foto: Foto: Agerpres
05 Feb 2015   •   12:37
Cererile de arestare pentru Elena Udrea vor fi discutate luni. Explicaţia oficială este că membrii Comisiei Juridice nu sunt în Bucureşti şi nu poate fi asigurat cvorumul necesar.

Totuşi, Comisia Juridică a avut, joi, şedinţă în Parlament.
 
Reporterul Antena 3, Andreea Dumitrache, a explicat cum s-a luat această decizie. 
 
"A fost o propunere ca cei din Comisia Juridică să discute astăzi dosarul Elenei Udrea, dar ar fi trebuit ca astăzi să fie anunţată şi să fie aduşi la muncă mai mulţi parlamentari la comisie, ca să nu existe vreo posibilitate să se amâne, din lipsă de cvorum. Mâine este vineri şi cei mai mulţi parlamentari sunt în circumscripţii în colegiile lor. Ca să fie sigur că va fi toată lumea la muncă pentru acest vot, Comisia a fost convocată luni, apoi urmând plenul, unde se va decide arestarea Elenei Udrea. Tot luni ar trebui să vină şi Elena Udrea să facă noi dezvăluiri, pe care ea le-a numit "incendiare".
 
De asemenea, Andreea Dumitrache a explicat şi că aceasta este ultima fază a procedurii în Parlamentul Românei
 
"Luni se termină procedura în Parlamentul României. Luni se dă votul decisiv pentru arestarea preventivă şi începerea urmăririi penale, şi cel mai probabil asta se va întâmpla, pentru că după alegerile din 16 noiembrie, toate cererile DNA au fost avizate pozitiv. Totuşi, cuvântul final este tot al judecătorilor, care vor decide când se va întâmpla acest lucru, dacă va fi cazul". 
 

×
Subiecte în articol: cereri arestare Elena Udrea comisie luni
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close