Antena 3 CNN Politică Cernea, după incidentul din Parlament: nu am nicio legătură, responsabilitatea e a celor care l-au comis

Cernea, după incidentul din Parlament: nu am nicio legătură, responsabilitatea e a celor care l-au comis

Cernea, după incidentul din Parlament: nu am nicio legătură, responsabilitatea e a celor care l-au comis
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    17 Sep 2013   •   21:18
Deputatul Remus Cernea a declarat că nu are nicio legătură cu incidentul din Parlament de marţi, în care două persoane neautorizate au intrat în plen şi au perturbat lucrările, el precizând că responsabilitatea pentru actul respectiv revine exclusiv celor care l-au comis.
 
"Astăzi, în Parlament a avut loc un incident. Două persoane neautorizate au intrat în plen şi au perturbat lucrările acestuia. Deşi am fost acuzat ca aş fi avut vreo implicare, nu am nicio legatură cu acest incident şi nu am ştiut nimic despre ceea ce pregăteau respectivele persoane. Eu doar am facilitat accesul pentru cinci persoane care mi-au spus că doresc să asiste de la balcoane la lucrările din plen. Este un drept al fiecărui cetăţean de a asista la şedinţele Parlamentului, drept care trebuie respectat iar eu am intenţionat doar să facilitez exercitarea acestui drept", susţine Cernea, într-un comunicat, potrivit Mediafax.
 
Potrivit lui Cernea, Parlamentul este instituţia fundamentală a democraţiei din România, "iar prestanţa acestuia trebuie apărată şi respectată".
 
"Nu sunt de acord cu gestul celor două persoane. Orice motivaţii ar fi avut, orice cauză ar fi susţinut, există valori democratice şi principii mai mari care trebuie să prevaleze. Consider că responsabilitatea pentru actul respectiv revine exclusiv celor care l-au comis. Buna mea credinţă a fost folosită într-un mod incorect, care afectează principii şi valori pe care le apăr. Parlamentul trebuie ferit de astfel de situaţii, altfel se deschide calea pentru afectarea gravă a lucrărilor acestei instituţii. Aceste precizări pe care simt nevoia să le fac privesc, aşadar, o problemă pur principială", susţine Cernea.

Discursul premierului Victor Ponta de marţi, din Parlament, pe tema scrisorii FMI a fost întrerupt de preşedintele Partidului Noua Republică, Mihail Neamţu, care i-a aruncat un săculeţ cu bani, despre care a afirmat că reprezintă "30 de arginţi, preţul trădării pentru Roşia Montană", şi l-a acuzat de trădare.
 
Ponta, după ce Neamţu i-a întrerupt discursul: e un legionar de mucava adus în Parlament de Cernea. Nu pot decât să mă supăr pe mine

 

×
Subiecte în articol: Remus Cernea mihail neamtu

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close