Antena 3 CNN Politică Alexandru Rafila a prezentat noua lege a certificatului COVID. Când devine obligatoriu

Alexandru Rafila a prezentat noua lege a certificatului COVID. Când devine obligatoriu

Ministrul Sănătății a prezentat în ședința de coaliție cum va arăta legislația pentru certificatul COVID. Subiectul este motiv de ceartă în coaliția de guvernare, pentru ca PNL susține ca statul nu trebuie sa deconteze plata testelor pentru angajați, cât timp vaccinarea este la liber și este gratuită.

Alexandru Rafila a prezentat noua lege a certificatului COVID. Când devine obligatoriu
Sursa foto: Agerpres
de Xenia Croitoru    |    14 Dec 2021   •   09:45

Certificatul COVID este motiv de cearta în coaliția de guvernare, pentru că PNL spune că statul nu trebuie sa deconteze plata testelor pentru angajați, câtă vreme vaccinarea este la liber și este gratuită. Florin Cîțu nu vede cu ochi buni o astfel de variantă.

Alexandru Rafila a prezentat in ședința coaliției de ieri forma în care ar urma să arate legislația pentru certificatul verde. Prin urmare acesta ar trebui să fie introdus în funcție de rata de incidență, dacă aceasta trece de 1,5 la mia de locuitori.

Când ar trebui sa fie introdus certificatul

- dacă sunt trei săptămâni de creștere a infectărilor, creștere constatată de INSP.

Analiza situației epidemiologice se face de către Institutul Național de Sănătate Publică în fiecare zi de luni, pentru săptămâna anterioară.

Coeficientul de creștere trebuie să fie de cel puțin 1,5 ori la fiecare săptămână. În momentul în care această condiție de creștere constatată timp de trei săptămâni este îndeplinită, certificatul intră în vigoare la 72 de ore de la această constatare.

Ce ar trebui să se întâmple ca certificatul sa fie retras 

Alexandru Rafila propune retragerea certificatului dacă rata de incidență scade sub 1,5 la mia de locuitori și când există o scădere a infectărilor timp de trei săptămâni consecutiv. 

După ce specialiștii de la INSP constată această descreștere a numărului de infectări și rata de incidență, certificatul este eliminat în maximul 72 de ore.

×
Subiecte în articol: Alexandru Rafila certificat COVID
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close