Antena 3 CNN Politică Certuri în comisia Ridzi. Boureanu atacă viaţa privată a Alinei Gorghiu: ?Domnişorică, vorbim despre soţii sau despre amanţi??

Certuri în comisia Ridzi. Boureanu atacă viaţa privată a Alinei Gorghiu: ?Domnişorică, vorbim despre soţii sau despre amanţi??

Certuri în comisia Ridzi. Boureanu atacă viaţa privată a Alinei Gorghiu: ?Domnişorică, vorbim despre soţii sau despre amanţi??
Sursa foto: Alina Gorghiu
01 Iul 2009   •   11:42

Membrii comisiei parlamentare de anchetă a ministrului Tineretului, Monica Iacob-Ridzi au trecut în şedinţa de miercuri la atacuri la persoană. Principalul protagonist a fost deputatul PDL, Cristian Boureanu care, din postura de înlocuitor al unui membru democrat-liberal al acestei comisii, nu a pregretat să arunce o serie de comentarii răutăcioase la adresa vieţii private a liberalei Alina Gorghiu, preşedinta acestui for.

Boureanu a deschis meciul în comisie acuzând-o pe preşedinta comisiei, liberala Alina Gorghiu, de abuz în funcţie, pe motiv că preferă să continue activitatea de anchetă, deşi în cazul Ridzi se desfăşoară o procedură judiciară.

Atât Gorghiu, cât şi reprezentanţii PSD au subliniat că până când nu vor primi oficial o înştiinţare în acest sens din partea DNA nu se poate pune problema desfiinţării comisiei de anchetă. "N-avem informaţii oficiale de la DNA, nu a venit nicio corespondenţă oficială", a explicat şi social-democratul Nicolae Bănicioiu.

Iritat că Gorghiu încerca să-l aducă la ordinea de lucru, Boureanu a început să o ia peste picior adresându-i-se cu apelativul ?domnişorică?.

Cum unii membri ai comisiei au dezaprobat comportamentul său verbal, deputatul PDL a explicat ironic că, potrivit DEX, "domnişorică" nu ar conţine vreo conotaţie peiorativă. "Este un cuvânt foarte delicat şi foarte frumos" s-a amuzat Boureanu.

"Domnişorică să îi spuneţi soţiei dumneavoastră!", a replicat nervoasă Gorghiu.

"Doriţi să vorbim acum despre soţii sau despre amanţi? Dacă intrăm în chestiuni de familie, sunteţi într-o situaţie delicată" nu s-a lăsat Boureanu, făcând referire la presupusa relaţie dintre Alina Gorghiu şi liberalul Bogdan Olteanu, proaspăt divorţat, prezent şi el, ca membru, la şedinţa comisiei de anchetă. Divorţat cu acte în regulă, Olteanu a fost pentru o vreme ţinta preferată a presei de scandal care a lansat o serie de speculaţii în legătură cu presupusa sa relaţie cu Alina Gorghiu şi promovarea acesteia în diferite funcţii politice de partid.

Discuţiile de astăzi din comisie au frizat penibilul în momentul în care udemeristul Peter Lakatos a sugerat că Boureanu nici nu ar trebui să i se fi permis să participe la şedinţă de vreme ce nu a prezentat un document care să demonstreze faptul că a ost mandatat cu înlocuirea colegului său de partid, Cristian Petrescu, membru de drept al comisiei de anchetă.

"I-am dat mandatul secretarului Comisiei care nu ştiu ce a făcut cu el. Mi-a ascuns mandatul. Îl acuz că mi-a ascuns mandatul", s-a lamentat Boureanu.

Cum actul nu era de găsit, Gorghiu a dispus o pauză pentru ca Boureanu să prezinte mandatul de înlocuire. "Aşteptăm ca dl Boureanu să prezinte mandatul de înlocuire pentru că altfel prezenţa sa în comisie este ilegală", a explicat preşedinta comisiei.

Lucrările au fost reluate după un sfert de oră, cu Boureanu în comisie. În acest moment în comisie sunt audiaţi directori de la Ministerului Tineretului şi Sportului şi fostul preşedinte al ANT, Karoly Borbely, invitat să dea lămuriri cu privire la existenţa unei scene în patrimoniul acestei instituţii, achiziţionată în rate în timpul precedentei guvernări.



Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Monica Iacob-Ridzi
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close