Antena 3 CNN Politică Cezar Preda: Boc să facă ordine, astfel încât toţi miniştri să cânte aceeaşi melodie

Cezar Preda: Boc să facă ordine, astfel încât toţi miniştri să cânte aceeaşi melodie

Cezar Preda: Boc să facă ordine, astfel încât toţi miniştri să cânte aceeaşi melodie
Sursa foto: Intact Images
16 Iun 2010   •   13:53

Premierul Emil Boc are un mesaj clar de susţinere de la parlamentarii PDL şi de la partid, dar acesta trebuie "să-şi facă ordine, astfel încât toţi miniştri să cânte aceeaşi melodie", i-a recomandat miercuri, vicepreşedintele PDL Cezar Preda şefului său de formaţiune.

Preda a apreciat că "este cert că trebuie făcut ceva pentru că imaginea anumitor miniştri şi a Cabinetului în ansamblu suferă la ora actuală".

Parlamentarul PDL a explicat că prim-ministrul va face o evaluare a fiecărui minister şi că doar Emil Boc "ştie exact ce trebuia aceştia să facă şi nu au făcut, ce le-a spus el să facă şi ei nu au făcut".

"El are o responsabilitate imensă acum. Nu mai merge să dai vina nici pe 2009, nici pe 2008, nici pe 2007, nici pe alt partid. Acum toată puterea şi toată responsabilitatea este în mâna primului-ministru. Dacă nu-şi aşează o echipă capabilă să ducă aceste măsuri, să facă ceea ce numim temporar să se numere în luni şi nu în ani, atunci avem o problemă cu toţii", a arătatPreda.

Deputatul PDL s-a ferit să indice care ar fi miniştrii care ar trebui remaniaţi pentru că nu se pricepe la toate. "A discuta din afară pe cine vreau eu să fie remaniat, nu pot, la unele mă pricep, la altele nu mă pricep. Poate eu le văd într-un fel, poate el, primul-ministru, le vede altfel. Cert este că trebuie făcut ceva pentru că imaginea anumitor miniştri şi a Cabinetului în ansamblu suferă la ora actuală", a subliniat Cezar Preda, invocând lipsa de încredere manifestată de cetăţeanul de rând.

"Şi primul-ministru trebuie să ia măsuri şi noi îl vom sprijini. I-am dat încă o dată girul şi ieri l-am asigurat că noi pe el ca prim-ministru îl vom sprijini, iar partidul îl a sprijini, numai că trebuie să-şi facă ordine, astfel încât toţi miniştri să cânte aceeaşi melodie", a mai spus Preda.

În ceea ce priveşte posibila restrcturare sau remanierea, Preda a susţinut că responsabilitatea în materie revine într-u totul premierului.

"Este treaba primului-ministru, eu nu pot să analizez că trebuie 8 sau 9 sau 10, 11, 12 ministere sau 100, 200 de agenţii. Ţara trebuie să vadă că nu numai pensiile şi salariile se micşorează, ci şi administraţia centrală imensă, umflată se reduce corespunzător", a adăugat liderul PDL, arătând că este treaba premierului şi dacă face remaniere.

"Dacă echipa face ce zice el, nu se face remaniere, dacă echipa nu va face ce zice el, se impune o remaniere sau dacă echipa ziec ca el şi face fiecare ce vrea, se va impune", a mai spus Preda.

Antena3.ro



×
Subiecte în articol: cezar preda
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close