Antena 3 CNN Politică Cezar Preda cere plecarea corupţilor din PDL: Eu mă gândesc în fiecare zi la remaniere

Cezar Preda cere plecarea corupţilor din PDL: Eu mă gândesc în fiecare zi la remaniere

Cezar Preda cere plecarea corupţilor din PDL: Eu mă gândesc în fiecare zi la remaniere
Sursa foto: Cezar Preda
21 Mai 2010   •   11:28

Vocile critice din PDL la adresa prestaţiei Guvernului Boc devin din ce în ce mai îndârjite. După ce Sever Voinescu şi Cristian Preda au emis o serie de consideraţii mai puţin măgulitoare la adresa activităţii colegilor miniştri, iar un parlamentar PDL de Iaşi a scos lumea în stradă pentru protesta împotriva măsurilor de reducere a cheltuielilor, vicepreşedintele partidului, Cezar Preda a cerut îndepărtarea persoanelor incompetente şi corupte din formaţiunea democrat-liberală indiferent de funcţia pe care se află. El a recunoscut că, personal, se gândeşte "în fiecare zi la remaniere", deşi nu este în competenţa sa, ci a premierului Emil Boc. Preda a mai recomandat miniştrilor să clădească încrederea populaţiei în activitatea guvernului prin mersul în hypermarket-uri pentru a explica românilor măsurile pe care au de gând să le aplice.
"Nu este în atributul meu remanierea, ci în atributul prim-ministrului. Eu mă gândesc în fiecare zi la remaniere. Cu mintea mea, poate nu e o minte care vede global aşa de bine cum văd alţii, dar mintea mea spune că în fiecare zi trebuie să remaniem pe câte unul căruia noi îi spunem să facă ceva, iar el se face că plouă sau că nu-l interesează ceva şi ne explică nouă că nu se poate. Mă gândesc, dar nu e treaba mea, ci a premierului", a afirmat Cezar Preda.
În opinia vicepreşedintelui PDL, ?persoanele incompetente trebuie să plece din partid" întrucât PDL este un partid solidar cu echipa de guvernare, dar asta nu înseamnă că trebuie acceptat transferul etichetei de corupţie şi incompetenţă asupra întregii formaţiuni.
"PDL e un partid solidar cu o echipă de guvernare, dar nu o să acceptăm niciodată să se transfere asupra întregului partid eticheta de corupţie şi incompetenţă. Oricine e incompetent sau corupt în PDL trebuie să plece indiferent de funcţia ocupată. Este inadmisibil şi o mare jignire să apari în ochii opiniei publice, a mass-media şi cetăţenilor României ca un partid corupt şi incompetent. PDL este format din câteva sute de mii de membri, oameni cinstiţi, responsabili. PDL s-a lansat în lupta politică tocmai criticând corupţia generalizată a partidului stat, a PSD. Trebuie să facem tot ce depinde de noi ca membri pentru ca această anatemă să nu pice pe PDL şi să eliminăm imediat oamenii care aduc acestui partid imaginea jignitoare de partid corupt şi incompetent", şi-a explicat deputatul de Buzău punctul de vedere.
El a recomandat miniştrilor din cabinetul Boc să iasă în hypermarket-uri, pentru a testa reacţiile populaţiei, pentru a încerca să discute cu oamenii şi să le explice măsurile pe care au de gând să le aplice.
"Cuvântul cheie la ora actuală în România e încrederea. Cum se testează încrederea? Nu se testează nici în Palatul Victoria, nici în Modrogan, nici în Parlamant. Când un ministru iese în asemenea condiţii în hypermarket-uri, cu familia la cumpărături, aşa se testează încrederea, văzând dacă îi huiduieşte lumea sau nu. Şi atunci vedem dacă există încrederea popoulaţiei", a arătat Preda.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: remaniere plecare guvern
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close