Antena 3 CNN Politică Cezar Preda, despre Emil Boc: Îi este frică să-l dea afară pe Vlădescu

Cezar Preda, despre Emil Boc: Îi este frică să-l dea afară pe Vlădescu

Cezar Preda, despre Emil Boc: Îi este frică să-l dea afară pe Vlădescu
14 Iul 2010   •   14:21

 

Cezar Preda l-a criticat dur pe Emil Boc, în cadrul unui interviu acordat RFI. În opinia vicepreşedintelui PDL, premierul nu-şi poate stăpâni Cabinetul şi nu are curajul să-l dea afară pe Sebastian Vlădescu, care ar fi sabotat Guvernul. Preda a mai declarat că pe primul-ministru ?nu-l mai asculta absolut nimeni? şi că ?e ultimul care află ce spun miniştrii?.

Acestea sunt declaraţiile făcute de Cezar Preda în cadrul interviului acordat RFI:

- "Sincer, sunt foarte îngrijorat. Dacă până acum, în mediile politice şi economice româneşti se vehicula faptul că prim-ministrul cu greu îşi poate stăpâni Cabinetul, iată, acum, în ultima perioadă şi noi, din interiorul Partidului Democrat vedem foarte clar acest lucru. Pentru mine, cel puţin, nu este nici o surpriză ce-a făcut ministrul Finanţelor. El face acest lucru când doreşte, cum doreşte, spune ce vrea. Prim-ministrul nu poate decât să fie reactiv la ceea ce spune domnul Vlădescu şi domnul Şeitan, dacă mai ţineţi minte".


- "Îmi pare rău pentru prim-ministru că a ajuns de nu-l mai ascultă absolut nimeni. Nu e bine să vedem în ultima lună că s-au luat decizii care nu sunt agreate ba de Palatul Cotroceni, ba de Ministerul de Finanţe, ba de Cabinetul de la Palatul Victoria, în ansamblu. Ce să-nţeleagă cetăţenii României, decât că e un haos ? E vina primului-ministru. Primul-ministru trebuia să-l dea afară imediat pentru aceste chestiuni, dar nu are puterea, nu e în stare să facă acest lucru, îi e frică nu ştiu de cine. Nu-mi dau seama cum îşi permite un ministru să saboteze un Cabinet întreg şi să-l ducă în ridicol până la urmă pe prim-ministru, de fiecare dată când acesta încearcă să se preocupe de ceea ce are nevoie ţara acum : să scăpăm de inundaţii, să trecem peste criză".


-"Noi asistăm, ca şi dvs., la o chestiune incredibilă : un Cabinet în care primul-ministru află ultimul de ce spune câte un ministru ! Şi totuşi, nu doreşte să ia măsuri !".


-"Nu cred că (remanierea Guvernului - n.r.) se face nici în septembrie. Cum poate cineva să creadă că ei vor face reforma internă a administraţiei centrale, când n-au făcut-o până acum ? De ce n-au făcut-o de un an şi jumătate ? Bun, de ce n-au făcut-o de şase luni ? De ce ar face-o acum ? Câte agenţii şi autorităţi s-au redus până acum ? Nici una ! De-abia de acum se gândesc. De-abia de acum se iau decizii. Da, dar tăierea salariilor s-a făcut de la 1 iulie ! Şi noi de-abia acum ne gândim ce vom face în interiorul Cabinetului şi-n interiorul administraţiei centrale ? Nu e corect şi nu e de înţeles ! Foarte mulţi lideri ai Partidului Democrat Liberal nu agreează asemenea chestiuni, pentru că această acţiune nu este credibilă pentru nici un cetăţean al României".

Marţi, premierul Emil Boc l-a muştruluit în public şi în direct pe Ministrul Finanţelor, care a declarat că România nu are nevoie de cota unică şi s-a declarat în favoarea impozitării progresive. Potrivit premierului, ministrul nu a avut şi nu are niciun mandat pentru dezbaterea cotei unice şi a impozitării progresive.

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: Emil Boc cezar preda
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close