Antena 3 CNN Politică Cezar Preda: Geoană şi Antonescu sunt marionetele unor grupuri de interese

Cezar Preda: Geoană şi Antonescu sunt marionetele unor grupuri de interese

Cezar Preda: Geoană şi Antonescu sunt marionetele unor grupuri de interese
Sursa foto: cezar preda
31 Aug 2009   •   12:08

Vicepreședintele PDL Cezar Preda i-a atacat, duminică, pe contracandidații lui Traian Băsescu - Mircea Geoană şi Crin Antonescu - despre a spus că sunt marionetele unor grupuri de interese și nu vor fi în slujba poporului, așa cum o face actualul președinte, scrie NewsIn.

Preda a declarat într-o conferinţă de presă organizată la Buzău că dacă românii îşi doresc un preşedinte care să fie condus de moguli sau oameni grei, atunci Geoană şi Antonescu vor avea şanse la alegerile prezidenţiale. ? Ce fel de preşedinte îşi doresc românii? Unul care să fie condus de partide sau grupuri de interese? Atunci au şanse să fie preşedinte şi Antonescu, condus de oameni de afaceri, de oameni grei, de Patriciu. Dacă spun că sunt de acord cu aceste ipoteze, atunci şi Geoană este potenţial preşedinte, pentru că este condus de Vanghelie, Hrebenciuc. Dar dacă românii răspund la întrebarea că îşi doresc un preşedinte care să conducă el şi să vorbească în numele românilor, atunci Traian Băsescu este profilul preşedintelui pe care românii îl vor alege. Imaginaţi-vă o Românie condusă de Geoană, pe care de fapt îl conduce Vanghelie sau imaginaţi-vă un Antonescu care înainte de a ieşi la televizor să spună ceva românilor, îl întreabă pe Patriciu sau pe alţi moguli: ce trebuie să spun ca să nu vă supăr. Iată întrebările care se pun în asemenea confruntări electorale?, a declarat Cezar Preda, vicepreşedintele PDL.

Liderul democrat-liberal a avut comentarii şi la adresa primarului Capitalei, Sorin Oprescu, care tocmai şi-a exprimat disponibilitatea de a intra în bătălia electorală pentru Cotroceni.

Preda speră ca Sorin Oprescu să nu fie o simplă armă a unora de a încurca socotelile electorale a partidelor. ? Ar fi jenant să constat că un candidat intră în bătălia pentru preşedinţia României ca să ajute un alt partid sau ca să facă rău altui partid sau unor candidaţi. Ar fi dezonorant pentru Sorin Oprescu să pună această amprentă. Eu cred că Oprescu este un om care îşi va gândi concret de ce intră, care este scopul şi îl va spune oamenilor pentru că este parte a programului pe care probabil îl va prezenta. Respect decizia fiecărui om, şi a lui Sorin Oprescu, dar plec de la premisa că intră în bătălie pentru că are ceva de făcut dar nu ca să facă rău vreunui partid sau candidat?, a declarat Preda.

Acesta a subliniat însă că nu îşi face probleme în ceea ce priveşte şansele lui Traian Băsescu. "Atunci când Traian Băsescu îşi va anunţa candidatura, noi avem cel mai bun candidat?, a spus Preda.
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close