Antena 3 CNN Politică Cezar Preda: Guvernul trebuia restructurat, iar patru ministere desfiinţate

Cezar Preda: Guvernul trebuia restructurat, iar patru ministere desfiinţate

Cezar Preda: Guvernul trebuia restructurat, iar  patru ministere desfiinţate
Sursa foto: cezar preda
15 Iul 2009   •   03:54

Premierul Emil Boc ar fi trebuit să facă o restructurare drastică a Guvernului o dată cu demisia Monicăi Iacob Ridzi, iar cel puţin patru ministere ar trebui desfiinţate, a opinat marţi vicepreşedintele PDL Cezar Preda, citat de NewsIn.
Vicepreşedintele democrat-liberal a apreciat, marţi, că Guvernul ar trebui să dea dovadă de solidaritate cu românii în perioada de criză şi că structura stufoasă a Executivului nu este în concordanţă cu actualul context, existând cel puţin patru ministere a căror existenţă nu are justificare. Cezar Preda a criticat ministerele care au oferit prime de vacanţă angajaţilor şi a declarat că nu există voinţă politică pentru a îndeplini promisiunile de la începutul guvernării.
"Demisia doamnei Ridzi era momentul pentru o restructurare foarte puternică. România are nevoie să vadă şi din partea Guvernului o solidaritate în timp de criză. Avem un Guvern plin de miniştri, care nu concordă cu situaţia de criză. Avem ministere care oferă prime de vacanţă, în timp ce mediul privat pleacă acasă. Nu găsim voinţă politică să facem ce am promis. Ar fi de ajuns un Guvern cu 16 ministere, sunt cel puţin patru care ar trebui desfiinţate", a comentat Preda, care nu a dorit să numească ministerele la care se poate renunţa, spunând că aceasta trebuie să fie o decizie a premierului.

Potrivit acestuia, zilele acestea expiră termenul până la care premierul Emil Boc a promis că va reduce la jumătate numărul agenţiilor şi autorităţilor guvernamentale, ceea ce nu s-a întâmplat. "Este un Guvern pentru plata oamenilor politici" a subliniat vicepreşedintele PDL.
Cezar Preda a arătat că a ridicat problema restructurării guvernamentale în cadrul partidului, însă nu a găsit susţinere.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: cezar preda lider PDL
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close