Antena 3 CNN Politică Cezar Preda: PDL va avea candidat la alegerile prezidenţiale şi va intra cu acesta în turul doi

Cezar Preda: PDL va avea candidat la alegerile prezidenţiale şi va intra cu acesta în turul doi

Cezar Preda: PDL va avea candidat la alegerile prezidenţiale şi va intra cu acesta în turul doi
Sursa foto: Foto: Agerpres
12 Mai 2013   •   17:33
Vicepreşedintele PDL Cezar Preda spune că nici Crin Antonescu, nici Victor Ponta "nu vor ajunge să ocupe funcţia de preşedinte al României", deşi amândoi îşi doresc, susţinând însă că PDL "va juca un rol important" la alegerile din 2014 - va avea un candidat care va intra în turul al doilea.
"Nici Crin Antonescu şi nici Victor Ponta nu vor ajunge să ocupe funcţia de preşedinte al României, deşi îşi doresc amândoi asta. Unul e legitimat de congresele celor două partide, aceasta este domnul Antonescu, iar unul are tot anturajul care îi explică că e a opta minune a lumii şi trebuie să fie următorul preşedinte. Nu va fi niciunul preşedinte, pentru că unul s-a descalificat şi pe Antonescu nu îl va alege nimeni pentru că ne-a arătat ce preşedinte jucător şi european este, iar domnul Ponta trebuie să ştie că dându-i peste mână lui Antonescu şi PNL-ului îşi dă singur peste mână, pentru că niciodată stânga nu va reuşi să ia în România mai mult de 40 la sută. El ca şi candidat la preşedinţia României nu va lua decât voturi de la PSD, de la restul nu va lua", a declarat, duminică, la Galaţi, Cezar Preda, conform Mediafax.
Preda a spus că, din punctul său de vedere, mult mai important este ce va face PDL, susţinând că nu trebuie ca persoana care ar urma să candideze la prezidenţiale din partea formaţiunii democrat-liberale să fie anunţată cu doi ani înainte de alegeri.
"S-a vorbit foarte mult despre candidat (n.r. - candidatul PDL la alegerile prezidenţiale). Am văzut că unii se tot învârt pe la televizor şi îşi doresc să fie candidaţii dreptei reunite. Să aştepte, nu se fac candidaţii aşa! Şi mai e o chestiune - eu nu îmi aduc aminte ca Traian Băsescu să fi fost candidat cu doi ani înainte la prezidentiale. Dacă PDL reuşeşte să îşi menţină trend-ul...avem deja 18 la sută şi ne cântă prohodul unii şi din interior şi din exterior luându-şi 'la revedere' sau cine ştie ce mai făcând, iată că partidul are 18 procente şi va creşte pentru că ştim ce avem de făcut. Cred că PDL va juca cel mai important rol în alegerile din 2014, va avea candidat şi va intra cu acesta în turul doi pentru că vom obţine mai multe voturi decât PNL", a mai spus Cezar Preda, adăugând că niciun val de simpatie nu va mai lovi vreo formaţiune politică în următorii ani.
Cezar Preda s-a aflat, duminică, într-o vizită la Galaţi, unde a participat la o întâlnire cu reprezentanţii PDL din regiunea Sud-Est a ţării.
 

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close