Antena 3 CNN Politică Cheia din Constituție care răstoarnă tot. Un fost președinte CCR dă verdictul: „Iohannis este obligat să o revoce pe Kovesi”

Cheia din Constituție care răstoarnă tot. Un fost președinte CCR dă verdictul: „Iohannis este obligat să o revoce pe Kovesi”

Cheia din Constituție care răstoarnă tot. Un fost președinte CCR dă verdictul: „Iohannis este obligat să o revoce pe Kovesi”
de S.T.    |    25 Feb 2018   •   22:40

Un fost președinte al Curții Constituționale, profesorul Ioan Vida, susține că președintele Klaus Iohannis este obligat să o revoce pe Laura Codruța Kovesi.

„Atunci cand s-a facut Constitutia asta, din care eu am scris o parte buna, s-au stabilit competentele legate. Aceste competente legate inseamna atunci cand un ministru propune ceva, iar presedintele nu face decat sa confirme, sa ii dea putere acelei decizii. In Romania nu s-a inteles ca in Constitutia noastra exista competente legate. Presedintele nu are ce sa faca in aceste chestiuni. La noi s-a inteles ca presedintele este un fel de Ceausescu, ori nu e asa. Presedintele trebuie sa tina seama de ce spune Guvernul, pentru ca Guvernul este emanatia poporului. Presedintele doar confirma numirea sau revocarea propusa de Parlament, de Guvern sau de ministru. In Constitutie se spune ca presedintele are o competenta delegata, legata de ceea ce i se spune. Oamenii trebuie sa inteleaga ca in acest moment presedintele Romaniei are obligatia de a o revoca din functie pe Laura Kovesi, asa cum a propus ministrul Justitiei. Este penibil faptul ca presedintele Romaniei se pronunta inainte de a citi Raportul”, a opinat profesorul Ioan Vida.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat joi seara că va declanşa procedura de revocare din funcţie a procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, pentru „acte şi fapte de netolerat într-un stat de drept”.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close