Antena 3 CNN Politică Cheltuielile Administraţiei Prezidenţiale în 2012 - detergenţi, aranjamente florale şi bilete de avion de 100.000 de euro

Cheltuielile Administraţiei Prezidenţiale în 2012 - detergenţi, aranjamente florale şi bilete de avion de 100.000 de euro

Cheltuielile Administraţiei Prezidenţiale în 2012 - detergenţi, aranjamente florale şi bilete de avion de 100.000 de euro
Sursa foto: Foto: INTACT Images
05 Ian 2013   •   10:11

Administraţia Prezidenţială a cumpărat în anul 2012 de la medalii şi detergenţi până la bilete de avion de 100.000 de euro şi aranjamente florale, care au stârnit adevărate scandaluri mediatice.

Unul dintre primele contracte încheiate în anul 2012 a fost cel pentru cumpărarea de ordine, medalii şi semne onorifice în valoare. A costat de 4,6 milioane de lei, conform DCNews.

Un alt domeniu de interes al Administraţiei Prezidenţiale a fost gama de produse destinate curăţeniei: balsam de haine, lavete, detergent, saci menajeri şi soluţie pentru curăţat pete, detergent pentru spălarea vaselor. Pe listă au fost incluse totodată 20 de odorizante lichide şi aranjamente florale.

Achiziţia de dragul imaginii a fost cea din luna septembrie, când, la Palatul Cotroceni a fost inaugurată o sală de conferinţe. Traian Băsescu îşi rosteşte de atunci discursurile de la un pupitru nou, pe care nu mai scrie „Administraţia Prezidenţială” ci ”Preşedintele României”. Cheltuielile pentru amenajarea spaţiului au fost însă reduse, în acest scop fiind cumpărate doar sigle în valoare totală de 188 de lei, fără TVA.

În 2012, Administraţia Prezidenţială a decis de asemenea să-şi reactualizeze site-ul. Licitaţia deschisă în acest sens a fost câştigată de PFA Dumitru Denisa, costul schimbării fiind de 8.694,60 de lei, fără TVA. O altă investiţie a Administraţiei Prezidenţiale, care a stârnit scandal, a fost cea a unor bilete de avion în valoare de 100.000 de euro. Cotroceniul a anunţat că vrea în avans bilete de tip business class pentru consilierii prezidenţiali până în anul 2014, an ce marchează încheierea mandatului lui Traian Băsescu. Purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei a precizat că biletele sunt destinate exclusiv deplasărilor în interes de serviciu, iar licitaţia va fi publică, pentru a se obţine cel mai mic preţ.

Un site de licitaţii a publicat în ultima lună a anului trecut şi un anunţ prin care Administraţia Prezidenţială se arată interesată de achiziţionarea de carburanţi în valoare estimată de 260,887.00 RON.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close