Antena 3 CNN Politică Chetă pentru Constituţie. Forumul Constituţional cere bani parlamentarilor pentru a ţine dezbaterile

Chetă pentru Constituţie. Forumul Constituţional cere bani parlamentarilor pentru a ţine dezbaterile

Chetă pentru Constituţie. Forumul Constituţional cere bani parlamentarilor pentru a ţine dezbaterile
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    23 Apr 2013   •   10:54

Forumul Constituţional caută sponsorizări ca să poată susţine dezbateri în toată ţara. Preşedintele comisiei care va discuta despre modificările legii fundamentale le-a scris parlamentarilor în speranţa că va obţine donaţii.

Reacţia aleşilor a fost pe măsură: dacă cei din forum vor să muncească pentru ţară, să o facă gratuit.

"Ideea era simplă, sunt 588 de parlamentari, câte 100 de lei de la fiecare se ajungea la o sumă care poate să fie interesantă", a apreciat Cristian Pârvulescu, preşedintele Forumului Constituţional.

Forumul Constitutional primeşte acum ajutor logistic de la Parlament. Poate folosi sala "Alexandru Ioan Cuza", iar site-ul forumconstitutional.ro este găzduit de domeniul de internet al Parlamentului.

Totuşi, în privinţa banilor pentru organizarea dezbaterilor în ţară nu există înţelegere.

"Nici nu voi dona. Pentru că dânsul dacă vrea, să facă ceva, benevol, să muncească pentru ţară. Şi eu am muncit pentru ţară , benevol", a spus Ninel Peia, deputat.

"Dacă cere un profesor de la universitate, dacă are o problemă persoanală, sigur că donez, dar pentru că lucrează la Constituţie e o onoare, trebuie să lucreze gratis", susţine Gheorghe Ialomiţianu, deputat PDL.

Cererile făcute de Cristian Pârvulescu au atras şi un val de antipatie la adresa lui.

"Am să le propun să fie de acord cu schimbarea domnului Pârvulescu, pentru că dumnealui are intenţii bune, dar rezultatele sunt departe de ce ne dorim cu toţii", a spus Radu Popa, lider grup PPDD.

Coordonatorul Forumului Constituţional spune că pentru organizarea dezbaterilor se bazează pe voluntari, în număr de 100 până acum, mai ales studenţi, cărora doreşte să li se recunoască munca depusă ca perioadă de practică de către facultăţile de care aparţin. În plus, a reuşit să atragă sponsorizări de la companii private.

Forumul Constituţional trebuie să facă un raport în legătură cu modificarea legii fundamentale până pe 15 mai.





×
Subiecte în articol: Constitutie Cristian Parvulescu
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close