Antena 3 CNN Politică Chiţoiu devine şi copreşedinte USL, după ce a preluat şefia interimară a PNL

Chiţoiu devine şi copreşedinte USL, după ce a preluat şefia interimară a PNL

Chiţoiu devine şi copreşedinte USL, după ce a preluat şefia interimară a PNL
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    09 Iul 2012   •   16:32

Daniel Chiţoiu, desemnat să preia şefia interimară a PNL, urmează să îndeplinească şi prerogativele de copreşedinte al USL, până la referendumul de demitere a lui Traian Băsescu, a anunţat, luni, şeful liberalilor, Crin Antonescu.

"Am comunicat colegilor mei decizia ca în situaţia în care după ce CC îşi încheie procedurile, în calitate de preşedinte al Senatului, voi deveni preşedinte interimar, în acea situaţie prerogativele mele în partid să fie exercitate până la data referendumului din 29 iulie către vicepreşedintele şi ministrul Daniel Chiţoiu. (...)Domnul Chiţoiu, în momentul în care eu îmi suspend activitatea ca membru de partid în PNL va suplini prerogativele şi în calitate de co-preşedinte al USL", a spus Antonescu, potrivit Mediafax.

În ceea ce priveşte interimatul la şefia PNL după referendum, acesta se va stabili pe 30 iulie.

"Sunt două variante foarte mari şi foarte late: Unu, referendumul are ca rezultat demiterea lui Traian Băsescu şi atunci dacă eu sunt preşedinte interimar, evident interimatul se prelungeşte şi în continuare voi face o desemnare", a mai afirmat Crin Antonescu, meţionând că urmează să se analizeze, în acel moment, dacă se va prelungi mandatul lui Daniel Chiţoiu sau dacă vor avea o altă opţiune.

Potrivit liderului PNL, a doua variantă luată în calcul, dacă referendumul nu reuşeşte în sensul în care Traian Băsescu este rugat de români să rămână în continuare preşedinte, este demisia sa.

"Atunci, Biroul Politic desemnează un vicepreşedinte pe o perioadă limitată de timp în care să organizeze Congresul. Vă rog nu vă pierdeţi timpul analizând această a doua variantă pentru că referendumul va reuşi", a mai comentat Antonescu.



×
Subiecte în articol: Daniel Chitoiu Crin Antonescu
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close