Antena 3 CNN Politică Cinci mesaje-cheie pentru 2018 lansate de președintele Klaus Iohannis

Cinci mesaje-cheie pentru 2018 lansate de președintele Klaus Iohannis

Cinci mesaje-cheie pentru 2018 lansate de președintele Klaus Iohannis
Sursa foto: Foto: Facebook/Klaus Iohannis
20 Dec 2017   •   20:56

Radu Tudor a prezentat în emisiunea „Punctul de Întâlnire”, de la Antena 3, cinci mesaje-cheie lansate de președintele Klaus Iohannis.

1. Klaus Iohannis consideră că 'încercările de a controla sistemul judiciar' fac acest sistem mai prost şi precizează că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, îl evită în discuţiile pe această temă. „Aceste încercări de a controla sistemul judiciar nu-l fac mai bun, ci îl fac mai prost", a declarat Iohannis, miercuri, într-o întâlnire informală cu jurnaliştii.

2. Întrebat ce se va întâmpla cu șefa DNA, Laura Codruța Kovesi și cu procurorul general, Augustin Lazăr, Iohannis a spus că: „Nu am ce să vorbesc cu Kovesi sau cu Lazăr (...) Aștept ca ministrul Justiției să vină cu evaluarea, să vină să spună - am făcut un control și am găsit următoarele și am decis următoarele...”

3. Klaus Iohannis a comentat scenariul unui referendum pentru schimbarea formei de guvernământ, lansat zilele trecute de preşedintele executiv al PSD. „Nu se poate face în momentul acesta şi trebuie văzut dacă vrea societatea. Statul paralel poate că vrea. E suspectă dragostea pentru monarhie a unora. Mi se pare o fumigenă", a declarat preşedintele.

4. „Pentru România este mai important să adere la zona Euro, dar trebuie să avem performanţe economice”, a răspuns Klaus Iohannis la întrebarea legată de care zonă este prioritară ca aderare pentru România.

5. Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut că există riscul ca România să păţească acelaşi lucru ca Polonia. Declaraţie vine la câteva ore după ce Comisia Europeană a activat articolul 7 al tratatului împotriva Poloniei, ceea ce ar putea duce la suspendarea dreptului de vot în Consiliul European. „Evident că există riscul să păţin ca Polonia dacă se fac aceste modificări majore. E clar că vor fi urmări. Trebuie să fii căzut din lună să crezi că nu se va întâmpla nimic. Elefantul există în încăpere şi există încă percepţia că noi doar fentăm în loc să progresăm", a afirmat preşedintele.

 

×
Subiecte în articol: Punctul de întâlnire Klaus Iohannis
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close