Antena 3 CNN Politică Cinci secretari de stat la Ministerul Economiei condus de Adriean Videanu

Cinci secretari de stat la Ministerul Economiei condus de Adriean Videanu

Cinci secretari de stat la Ministerul Economiei condus de Adriean Videanu
Sursa foto: Adriean Videanu
05 Ian 2010   •   10:34

Cinci secretari de stat, un secretar general şi doi secretari generali adjuncţi cu rang de înalţi funcţionari publici, 875 de posturi şi 13 instituţii şi agenţii guvernamentale numără organigrama Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri condus de democrat-liberalul Adriean Videanu.
"Ministrul economiei, comerţului şi mediului de afaceri este ajutat în activitatea de conducere a ministerului de cinci secretari de stat, numiţi prin decizie a primului-ministru. (...) În cazul în care ministrul economiei, comerţului şi mediului de afaceri, din diferite motive, nu îşi poate exercita atribuţiile curente, îl deleagă pe unul dintre secretarii de stat să exercite aceste atribuţii, înştiinţându-l pe primul-ministru despre aceasta", se arată în Hotărârea de Guvern privind organizarea şi funcţionarea ministerului, publicată în Monitorul Oficial.
Videanu are 13 unităţi care funcţionează în subordinea sa. O parte sunt cu finanţare de la bugetul de stat: Inspecţia de Stat pentru controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat - ISCIR (548 posturi), Agenţia Română pentru Dezvoltarea Durabilă a Zonelor Industriale (48 de posturi), Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (65), Oficiul de Compensare pentru Achiziţii de Tehnică Specială (16), Centrul Român pentru Promovarea Comerţului şi Investiţiilor Străine (96) şi Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (788 de posturi).
Câteva îşi au asigurată finanţarea din venituri proprii. Este cazul Centrului de Pregătire pentru Personalul din Industrie Buşteni (80 de posturi) şi Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci -OSIM (252 de posturi).
3 instituţii controlate de Ministerul Economiei beneficiază atât de venituri proprii, cât şi de subvenţii de la bugetul de stat : Biroul Român de Metrologie Legală (780 de posturi), Agenţia Nucleară şi pentru Deşeuri Radioactive (56) şi Agenţia pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii (153).
În fine, Unitatea de Management al Proiectului - UMP (închideri de mine), cu 13 posturi, şi Unitatea de Management al Proiectului - UMP - RSE - ARDDZI, cu 10 posturi primesc şi finaţări externe.
Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri mai are totodată 64 de societăţi din domeniu pe care le gestionează.
Antena3.ro

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close