Antena 3 CNN Politică Cine este Angel Tîlvăr, noul Ministru al Apărării

Cine este Angel Tîlvăr, noul Ministru al Apărării

Angel Tîlvăr este oficial noul Ministru al Apărării. Senatorul a depus jurământul la Palatul Cotroceni.

Cine este Angel Tîlvăr, noul Ministru al Apărării
Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Noi 2022   •   09:32

Tîlvăr este preşedinte al Comisiei pentru afaceri europene şi membru în Comisia pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupţiei şi petiţii.

Politicianul este Absolvent al Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine şi are un doctorat în Ştiinţe Umaniste la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi.

Angel Tîlvăr a depus, luni, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Apărării, în faţa preşedintelui Klaus Iohannis, într-o ceremonie care a avut loc la Palatul Cotroceni.

Senatorul Angel Tîlvăr a fost votat de social-democrați, luni, pentru a ocupa funcția de ministru al Apărării. Propunerea va fi transmisă premierului, iar ulterior președintele României va face nominalizarea.

Social-democratul este în Parlamentul României de 18 ani. Are trei mandate de deputat, iar în prezent este la al doilea mandat de senator.

Angel Tîlvăr este vicepreședinte PSD Vrancea și înainte de a fi parlamentar a fost profesor de limba engleză.

Tîlvăr este absolvent al Colegiului Național de Apărare și al Academiei Naționale de Informații „Mihai Viteazu”. De asemenea, este doctor în științe umaniste. Angel Tîlvăr are 60 de ani.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close