Antena 3 CNN Politică Cine este Felix Stroe, noul ministru propus de PSD pentru portofoliul Transporturilor

Cine este Felix Stroe, noul ministru propus de PSD pentru portofoliul Transporturilor

Cine este Felix Stroe, noul ministru propus de PSD pentru portofoliul Transporturilor
Sursa foto: Foto: Agerpres
13 Oct 2017   •   15:06

Felix Stroe, liderul PSD Constanța, este propunerea PSD pentru Ministerul Transporturilor. Numele acestuia apare în dosarul fostului senator PSD, Cătălin Voicu, și a fost audiat la DNA în 2010. De asemenea, Stroe a fost declarat incompatibil de către DNA în anul 2015.

BIOGRAFIE Felix Stroe

În presă s-a vehiculat faptul că Felix Stroe a fost ofițer de contrainformații, însă el neagă acest lucru. ”Nu am fost nici măcar o secundă ofițer de contrainformații sau ofițer de securitate”, a spus Stroe, scrie stiripesurse.ro.

În martie 2015, Agenția Națională de Integritate l-a declarat pe Stroe în incompatibilitate, deoarece a deţinut simultan funcţia de consilier local şi funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţier şi director general al SC RAJA SA. Social-democratul a atacat în instanță raportul ANI și, în prima instanță, la Curtea de Apel Constanța, a câștigat. Recursul se judecă încă.

În 2010, a fost audiat la DNA în dosarul de corupție al fostului senator PSD Cătălin Voicu. Stroe, director al RAJA Constanța, a refuzat să dea detalii despre calitatea în care a fost audiat, dar presa a făcut legătura cu o stenogramă din dosarul lui Cătălin Voicu, în care era transcrisă o discuție a acestuia cu alt senator PSD, Alexandru Mazăre (fratele ex-primarului Radu Mazăre).

Potrivit unui profil realizat de ziarul Adevarul in iunie 2015, cand a ajuns presedintele PSD Constanta, Felix Stroe s-a născut pe data de 25 decembrie 1955 în localitatea Valea Teancului din Buzău. După ce a absolvit Liceul BPHaşdeu din Buzău, a urmat cursurile Academiei Navale Mircea cel Bătrân Constanţa, pe care a absolvit-o ca şef de promoţie. Studiile şi le-a completat cu Academia de Înalte Studii Militare Bucureşti, Facultatea de comandă şi stat major, dar mai are şi un curs de manager în turism. Între anii 1978 – 1991 a fost ofiţer activ în cadrul Marinei Militare, din care cinci ani comandant de nave de război. Între 2000 şi 2003 a deţinut funcţia de viceprimar al oraşului Constanţa. Din 2003 este directorul general al SC RAJA SA. Este căsătorit şi are doi copii: Elena şi Cosmin.

×
Subiecte în articol: Ministerul Transporturilor
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close