Antena 3 Politică Cine este Vasile Dâncu, noul vicepremier, ministru desemnat al Dezvoltării Regionale

Cine este Vasile Dâncu, noul vicepremier, ministru desemnat al Dezvoltării Regionale

15 Noi 2015   •   14:18
Cine este Vasile Dâncu, noul vicepremier, ministru desemnat al Dezvoltării Regionale
Sursa foto: foto: Facebook
VASILE DÂNCU. Sociologul clujean Vasile Dâncu este noul ministru desemnat al Dezvoltării în Guvernul Dacian Cioloș. Inițial, numele său a fost vehiculat ca variantă de premier din partea PSD.

Născut la Bistrița, în vârstă de 54 de ani, Vasile Dâncu este profesor la Facultatea de Sociologie a Universității București, dar și la Facultatea de Sociologie și la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca. Susține cursuri de Sociologie Generală, Opinie publică, Comunicare, Cercetare de  piață, Management strategic. Este conducător de doctorat la IOSUD de pe lângă Universitatea București (din 2005) și este membru al Comisiei de Sociologie, Științe Politice și Administrative în cadrul CNATDCU (Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare) (din 2012).

Vasile Dâncu este membru ESOMAR[6] (European Society for Opinion and Marketing Research), al Societății Sociologilor din România[7] și al Asociației Sociologilor din România.

Este fondator al săptămânalului regional Transilvania REPORTER[8] și al Revistei SINTEZA – revistă de cultură și gândire strategică[9].

Din anul 2014, este membru al Uniunii Scriitorilor din România.

Dâncu este menbru PSD, fost ministru al Informațiilor Publice în Guvernul Adrian Năstase, fost europarlamentar și unul din liderii Grupului de la Cluj din PSD, alături de George Maior, Ioan Rus.

Marginalizat în PSD, Dâncu a avut mai multe conflicte de-a lungul timpului cu Ion Iliescu sau Marian Vanghelie.

×
Subiecte în articol: Vasile Dancu Guvernul Dacian Cioloș

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close