Cine merge la Consiliu? Ponta se întâlneşte azi cu Băsescu pentru "a-şi armoniza poziţiile"

de L.D.    |    14 Iun 2012   •   11:24
Cine merge la Consiliu? Ponta se întâlneşte azi cu Băsescu pentru "a-şi armoniza poziţiile" foto: Mediafax Foto

Victor Ponta a declarat că atât el, cât şi preşedintele Băsescu au primit invitaţii la Consiliul European, el precizând că se va întâlni cu şeful statului în cursul zilei, întâlnirea fiind fixată în funcţie de programul celor doi, scrie Mediafax.

Ponta a spus că va pune la dispoziţia presei invitaţia de la Consiliul European pe care a primit-o de la Van Rompuy.

"Amândoi suntem invitaţi, şi şeful statului, şi primul-ministru, primesc programul, primesc absolut tot, după care cei doi sau, mă rog, fiecare ţară stabileşte cine este reprezentantul", a spus Ponta.

Întrebat dacă a stabilit o oră pentru întâlnirea cu preşedintele, Ponta a răspuns: "În funcţie de program".

Premierul Victor Ponta a precizat miercuri seară că se va întâlni, joi, cu preşedintele Traian Băsescu, dar a apreciat că el va fi cel care va reprezenta România la reuniunea Consiliului European.

"Mă voi vedea cu preşedintele pentru a ne armoniza poziţiile. Nimeni nu contestă dreptul preşedintelui la partea de reprezentare, dar la Consiliul European merg doar prim-miniştrii. Soluţia finală va fi în 2013, odată cu modificarea Constituţiei", a spus Ponta, la mai multe posturi de televiziune.

"Nu am cum să renunţ, ar însemna să încalc eu decizia Parlamentului. Sunt convins că nu se va ajunge la suspendare, cel puţin nu din acest motiv, pentru că eu voi participa la Consiliu şi discuţia se va încheia", a afirmat şeful Guvernului.

Întrebat cum va proceda în 28 iunie, dacă premierul va continua în a dori să reprezinte România la Consiliul European, Traian Băsescu a răspuns că poate asigura de un singur lucru, anume că nu se va pune "în situaţii ridicole".

Citeşte şi
Ponta: Eu voi merge la summit. Nu renunţ, ar însemna să încalc eu decizia Parlamentului.

Băsescu: Există o singură persoană care reprezintă statul, şi aceasta este preşedintele

Victor Ponta: "Nu-mi este frică de un conflict cu Traian Băsescu. Raţiunea se va impune pe data de 28 iunie"

Parteneri
x close