Antena 3 CNN Politică Cine sunt politicienii cu cele mai longevive mandate

Cine sunt politicienii cu cele mai longevive mandate

Cine sunt politicienii cu cele mai longevive mandate
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    20 Aug 2013   •   20:10

Există parlamentari care s-au "născut politic" odată cu democraţia, iar de 23 de ani sunt de neclintit din Parlament. Este vorba despre cei mai longevi aleşi care, imediat după revoluţie, pare că s-au pus exclusiv în slujba cetăţenilor, cel puţin dacă ar fi să le calculăm mandatele. 

Bogdan Niculescu-Duvăz de la PSD, Marton Arpad şi Kerekes Karoly de la UDMR deţin recordul absolut în materie de mandate parlamentare. Au nu mai puţin de şapte la număr. Cei trei au intrat în Paralemnt în 1990 şi ocupă funcţia de deputat de 23 de ani, neîntrerupt.

Kerekes Karoly este deputat UDMR de Mureş, Marton Arpad reprezintă judeţul Covasna, iar social-democratul Bogdan Niculescu-Duvăz a câştigat la alegerile din 2012 un loc de deputat într-un colegiu din Argeş.

Medalia de argint este câştigată de alţi şase parlamentari. Ioan Oltean de la PDL este deputat de Bistriţa de 21 de ani, primul său mandat datând din perioada 1990-1992, când a activat ca membru FSN.  

Laszlo Borbely de la UDMR este deputat de Mureş şi singura perioadă în care nu a mai prins un loc în legislativ a fost în 1996-2000.

Ca ei mai sunt, Anghel Stanciu de la PSD, Eugen Nicolicea de la UNPR şi Antal Istvan de la UDMR.

Medalia de bornz este câştigată de nouă parlamentari. Social-democratul Viorel Hrebenciuc are la activ cinci mandate, din 1996 până în prezent.

Lista este completată de Attila Kelemen de la UDMR, Mădălin Voicu de la PSD, Dan Nica de la PSD, Mircea Man de la PDL, Costică Canacheu de la PDL, Varujan Pambuccian, Slavomir Gvozdenovici şi Oana Manolescu, toţi reprezentanţi ai minorităţilor naţionale.



×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close