Antena 3 CNN Politică Cine sunt vicepremierii din cabinetul Cioloş

Cine sunt vicepremierii din cabinetul Cioloş

Cine sunt vicepremierii din cabinetul Cioloş
15 Noi 2015   •   23:58

Vasile Dâncu şi Costin Grigore Borc ar urma să fie cei doi vicepremieri din echipa lui Dacian Cioloş. Borc a mai fost într-un guvern. A ocupat funcţia de şef de cabinet al lui Radu Vasile.

 
Vasile Dâncu este profesor la Facultatea de Sociologie a Universității București, dar și la Facultatea de Sociologie și la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca. Este membru European Society for Opinion and Marketing Research şi fondator al săptămânalului regional Transilvania REPORTER și al Revistei SINTEZA - revistă de cultură și gândire strategică. 
A fost prezent în mediul politic în perioada 2000-2007, deținând pe parcursul timpului funcții de conducere în cadrul Partidului Social Democrat, dar și funcții importante în domeniul guvernamental și de stat, printre care cea de Ministru al Informațiilor Publice (2000-2003) și șef al Agenției pentru Strategii Guvernamentale (2003-2004). A fost senator în Parlamentul României în legislatura 2004-2008. 
 
Costin Grigore Borc, noul ministru al Economiei, Comerţului şi Turismului, este născut în 1965 (50 ani) şi este actualul director general al filialei din România a Lafarge Ciment, ocupând înainte aceeaşi funcţie la reprezentanţa din Serbia a companiei. El a fost şeful cancelariei lui Radu Vasile, prim-ministru al României în mandatul lui Emil Constantinescu. Aşa cum reiese din CV-ul său, Costin Grigore Borc este licenţiat al Universtităţii Politehnica din Bucureşti, în Inginerie Energetică, obţinând ulterior o diplomă de master şi doctoratul la Universitatea din Wiscounsin Madison. În cadrul acestei instituţii a fost şi asistent universitar pentru o perioadă de cinci ani, între 1995 şi 2000. 
 

×
Subiecte în articol: cabinet Dacian Cioloş Vasile Dancu
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close