Antena 3 CNN Politică Ciolacu, atac la Cîţu: "Ați vrut să ascundeți adevărul despre PNRR şi nici nu ați făcut public planul pentru toți românii"

Ciolacu, atac la Cîţu: "Ați vrut să ascundeți adevărul despre PNRR şi nici nu ați făcut public planul pentru toți românii"

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, l-a criticat pe Florin Cîțu, miercuri, după ce premierul a prezentat în Parlament PNRR. 

Ciolacu, atac la Cîţu: "Ați vrut să ascundeți adevărul despre PNRR şi nici nu ați făcut public planul pentru toți românii"
Sursa foto: Agerpres
de Georgiana Adam    |    26 Mai 2021   •   14:49

"De data asta nu ați mai avut pe unde să fugiți", a început discursul liderul social-democrat.

Ciolacu: "Domnule Cîțu, de data asta nu ați mai avut pe unde să fugiți. Afară vă așteaptă fermierii"

"Domnule Cîțu, de data asta nu ați mai avut pe unde să fugiți. Afară vă așteaptă fermierii să le spuneți de ce agricultura primește zero euro prin PNRR, în timp ce firmele de consultanță primesc 2 miliarde de euro. 

Luați-l și pe dl Orban și spuneți-le oamenilor de ce nu ați plătit despăgubirile pentru seceta de anul trecut", a spus liderul PSD.

Ciolacu apreciază că este "o mare rușine" că premierul e forțat să vină în Parlament să prezinte un plan care va influența România în următorii cinci ani, reproşându-i lui Cîţu că a vrut să ascundă românilor adevărul din spatele PNRR.

"A fost nevoie de insistențele PSD ca să veniți azi în Parlament. Ați vrut să ascundeți românilor adevărul despre PNRR. Și nici măcar azi nu ați făcut public planul pentru toți românii. 

Mă uit la parlamentarii PNL, USR, UDMR – dvs. ați văzut acest plan? Știți ce conține acest plan? Dacă știe vreunul dintre dvs îl invit să ne spună. Dle Orban, dvs ați văzut acest plan? L-ați citit? Îl aveți în detaliu?

Această coaliție a șmenului a vrut să deturneze un plan lăudabil al UE către clientela de partid și firmele sale de consultanță. V-ați bătut joc, de asta ați fost refuzați de două ori de Comisia Europeană. Nu știu dacă ați aflat, dar unii ministri au ajuns să fie subiect de banc în cancelariile europene. Apropo dle Barna, câte rude aveți pe lista de așteptare la proiectele din PNRR?

Ciolacu: Ați vrut să ascundeți adevărul despre PNRR şi nici nu ați făcut public planul pentru toți românii

Tot ce v-a cerut PSD a fost transparență, descentralizare și sprijin pentru firmele românești", a continuat liderul PSD.

Senatul şi Camera Deputaţilor s-au reunit miercuri, în şedinţă comună, pentru prezentarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).
 

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu PNRR
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close