Antena 3 CNN Politică Ciolacu: Îmi aduc aminte ce a însemnat pentru mine un Pepsi. Beam doar când eram în vacanţă pe litoral

Ciolacu: Îmi aduc aminte ce a însemnat pentru mine un Pepsi. Beam doar când eram în vacanţă pe litoral

marcel ciolacu microintreprinderi
Premierul Marcel Ciolacu. Foto: Hepta
10 Iul 2024   •   15:23

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, la deschiderea depozitului automatizat PepsiCo, eveniment care marchează finalizarea unui proiect de investiţii în valoare de peste 100 milioane de dolari, că prin tot ceea ce a făcut în aceşti 30 de ani de prezenţă pe piaţa locală, Pepsi ne-a demonstrat că, deşi este o companie americană, şi-a păstrat permanent o secvenţă de ADN românesc.

„Niciunul dintre noi nu avem în ficare zi această şansă, de a vedea, în prezent, o fabrică a viitorului. Pentru această investiţie extraordinară, vă felicit din toată inima! Cu toţii ne raportăm şi ne aducem aminte de copilărie şi îmi aduc aminte ce a însemnat pentru mine un Pepsi. Era singura băutură occidentală produsă în România. Se vindea la 250 de mililitri, în sticlă de sticlă şi de obicei o beam doar când eram în vacanţă pe litoral. Astăzi, împreună cu echipa de la comunicare, am făcut şi un exerciţiu, să vedem dacă ne amintim şi costul. Eu mi-am amintit, era 2,5 lei sticla de Pepsi~, a spus premierul. 

„Azi, Pepsi a devenit unul dintre brandurile cu care trăim, parcă, de o viaţă. Cei 30 de ani de prezenţă în România definesc, practic, o generaţie. Este generaţia care a crescut în democraţie, care s-a dezvoltat şi împlinit în libertate. Este generaţia care a construit o Românie ce se modernizează astăzi, în cel mai susţinut ritm din întreaga sa istorie. Iar, prin tot ce a făcut în aceşti 30 de ani de prezenţă pe piaţa locală, Pepsi ne-a demonstrat că, deşi este o companie americană, şi-a păstrat permanent o secvenţă de ADN românesc. Pentru mine, ca premier, Pepsi este modelul investitorului de calibru în economia românească. Sunteţi o companie care face, iată, o investiţie de peste 100 de milioane de euro şi aţi adus echipamente de ultimă generaţie. O companie care îşi dovedeşte grija faţă de mediu. Folosiţi tehnologii sustenabile, panouri solare, vehicule hibride sau electrice şi aveţi o viziune care propune ca ambalajele să nu ajungă vreodată deşeuri”.

Ciolacu a mai spus că Pepsi este un investitor străin care foloseşte de 25 de ani un sistem de furnizori locali.

„Am lăsat spre final un lucru important lucru pentru mine şi pentru Guvernul României, şi anume că dvs contribuiţi să reducem deficitul comercial al ţării. Sunteţi o companie care exportă producţia de aici către alte 16 state din lume. Pentru toate acestea, nu pot decât să vă asigur de toată aprecierea şi respectul meu”, a mai spus premierul.

„Sigur, oricât v-aş lăuda, cu certitudine nu veţi uita şi nu aţi uitat faptul că Guvernul pe care îl conduc, cu actualul ministru al Finanţelor, suntem cei care am taxat suplimentar produsele care au conţinut mare de zahăr. Sunt foarte conştient de asta. Deşi cred că îl voi îndurera pe ministrul finanţelor, vă rog să vă concentraţi pe băuturi cu mai puţin zahăr şi evident, către chipsuri cu mai puţină sare. Sunt convins că asemenea produse vor găsi în viitor cumpărători, deoarece consumatorii români devin tot mai atenţi la impactul acestor produse asupra sănătăţii lor.”, a completat premierul Ciolacu. 

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu Pepsi guvern PSD
Cele mai noi știri
Parteneri
x close