Antena 3 CNN Politică Ciolacu: Iohannis să dea un decret și să desființeze PSD

Ciolacu: Iohannis să dea un decret și să desființeze PSD

Liderul PSD Marcel Ciolacu i-a dat o replică dură președintelui Klaus Iohannis după atacul președintelui de miercuri seară de la Palatul Cotroceni. Ciolacu afirmă că șeful statului nu face decât să atace mârșav partidul de opoziție, în schimb încurajează traseismul și nu are o reacție fermă în cazul accidentului în care a fost implicat ministrul Lucian Bode.

Ciolacu: Iohannis să dea un decret și să desființeze PSD
Sursa foto: hepta
de Gabriel Dano    |    02 Sep 2020   •   20:30

"Pur și simplu, nu că se încalcă Constituția, în plină campanie electorală să continui să minți și să vii să ataci mârșăvește partidul de opoziție pentru că și-a asumat un drept constituțional de a depune o moțiune de cenzură, să vii să arăți că adevărata Românie normală pe care ai vânturat-o în campania electorală este acea în care acuzi opoziția că depune, încurajezi traseismul, iar când vorbești de exemplu de accidentul domnului ministru Bode, care are o oarecare asemănare cu cel al domnului ministru Oprea, să spui că nu s-a întâmplat nimic.

Domnule, să dea un decret prezidențial să ne desființeze. Să desființeze toate partidele politice, să rămână numai domnia sa și PNL-ul, să facă ce vor ei și să ne spună când mai are altcineva voia să vorbească în țara asta", a spus Marcel Ciolacu.

Șeful statului a cerut miercuri PSD să înceteze cu „jocurile cinice” și să nu depună o nouă moțiune de cenzură.

„Am asistat luni la o situație care a frizat ridicolul”, spune președintele Klaus Iohannis despre ședința în care trebuia să se dezbată și să se voteze moțiunea de cenzură inițiată de 205 parlamentari PSD.

El mai susține că social-democrații, „chiar cei care au inițiat acest demers, nu au fost în stare să asigure prezența în sală a propriilor parlamentari”.

„Am spus de la început că este cinică și iresponsabilă depunerea unei moțiuni de cenzură într-un moment în care toate eforturile trebuie canalizate pentru combaterea pandemiei și cu puține luni înainte de alegerile parlamentare la termen. Acum, după eșecul previzibil și lamentabil de luni, mă întreb cui a folosit toate această discuție politicianistă a PSD-ului, care pur și simplu nu își poate stăpâni setea de puter”, adaugă șeful statului.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu PSD Klaus Iohannis
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close