Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu: "Avem un plan clar și ferm pentru aderarea completă la Schengen până la sfârșitul anului"

Marcel Ciolacu: "Avem un plan clar și ferm pentru aderarea completă la Schengen până la sfârșitul anului"

Avem un plan guvernamental clar și ferm asumat pentru aderarea completă la Spațiul Schengen până la sfârșitul anului, afirmă premierul Marcel Ciolacu, în ziua în care țara noastră a aderat aerian și maritim.

Marcel Ciolacu: "Avem un plan clar și ferm pentru aderarea completă la Schengen până la sfârșitul anului"
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Alexandru Dobre
de Alexandra Dima    |    31 Mar 2024   •   10:14

„România este de astăzi în Spațiul Schengen cu frontierele aeriene și maritime, o reușită binemeritată de țara noastră ca membru al Uniunii Europene. Beneficiile sunt evidente atât pentru cetățenii români care pot călători mai ușor, cât și pentru economia națională, prin deschiderea unor noi oportunități în acest spațiu de liberă circulație”, scrie pe Facebook Marcel Ciolacu.

El afirmă că aderarea aeriană și maritimă la Schengen este „o victorie a României și a tuturor celor care au crezut în acest proiect de țară”.

„Avem un plan guvernamental clar și ferm asumat pentru aderarea completă la Spațiul Schengen până la sfârșitul anului. Am convingerea că prin seriozitate și stabilitate vom realiza acest obiectiv, așa cum am reușit alte două proiecte majore – aderarea la NATO și la Uniunea Europeană – și cum ne pregătim pentru a face parte din Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică”, încheie premierul.

Material susţinut de PSD

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu PSD
Parteneri
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor
x close