Antena 3 CNN Politică Ciolacu: Proiectul de lege cu Ţinutul Secuiesc, un atac politic grosolan, e clar că a fost ceva gândit. Se mai întâmplă, pe timp de noapte

Ciolacu: Proiectul de lege cu Ţinutul Secuiesc, un atac politic grosolan, e clar că a fost ceva gândit. Se mai întâmplă, pe timp de noapte

Marcel Ciolacu a spus joi seara, la Antena 3, că scandalul legii privind autonomia Ţinutului Secuiesc a fost unul "gândit" şi coordonat de preşedintele Iohannis, fiind un scandal ce "a depăşit graniţele României".

Ciolacu: Proiectul de lege cu Ţinutul Secuiesc, un atac politic grosolan, e clar că a fost ceva gândit. Se mai întâmplă, pe timp de noapte
Sursa foto: Hepta
de M.Z.    |    01 Mai 2020   •   11:02

"A fost un atac politic, grosolan, de neacceptat, pe o speculaţie legislativă, dar fondul este unul politic. Eu vreau să trăiesc într-o Românie normală, iar o astfel de temă şi o astfel de abordare aruncă România în trecut.

Nu am înţeles de ce nu ne-am limitat măcar la un atac la PSD sau la persoana mea şi a trebuit să depăşească graniţele României", a spus preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, joi seara, la emisiunea Subiectiv, de la Antena 3.

Întrebat de ce nu a reacţionat imediat la aflare ştirii că proiectul de lege pentru autonomia Ținutului Secuiesc a fost aprobat tacit, Ciolacu şi-a asumat acest lucru şi spune că a aflat în miez de noapte.

"Mie mi-a intrat această ştire pe WhatsApp la 21.30, la o lună şi o săptămână de când legea a trecut tacit. A fost un atac, e clar că a fost ceva gândit.

E un simplu atac venit politic, se mai întâmplă, pe timp de noapte", susţine al treilea om în stat.

În ce priveşte proiectul legislativ, şeful Camerei a explicat ce s-a întâmplat cu el de-a lungul timpului.

"Este o iniţiativă legislativă care apare periodic, e din 2004. Pe urmă este copiată, a reapărut în 2005, 2017, 2019, intră într-un circuit parlamentar, dar nu are nicio relevanţă ieşirea preşedintelui şi contextul real din Parlament.

Nu s-a dat niciun vot în Camera Deputaţilor pentru această iniţiativă legislativă, Senatul fiind cameră decizională.

Mai mult, votul din Camera Deputaţilor în cazul comisiilor a fost în unanimitate negativ şi proiectul de lege a plecat tacit la Senat cu propunerea de respingere. Preşedintele României cunoaşte toate aceste lucruri.

(...) E un atac grosolan şi nu e primul la adresa PSD", este de părere şeful Camerei.

Ciolacu: Discursul lui Iohannis, prin care acuza că PSD susține proiectul Ținutului Secuiesc, a fost strict politic

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu tinutul secuiesc
Parteneri
Un nou val de aer rece va traversa România
x close