Antena 3 CNN Politică Ciolacu: Moțiunea de cenzură va fi depusă azi în Parlament. Propunerea pentru premier a fost deja stabilită

Ciolacu: Moțiunea de cenzură va fi depusă azi în Parlament. Propunerea pentru premier a fost deja stabilită

Partidul Social Democrat face primul pas pentru demiterea Guvernului și depune moțiunea de cenzură împotriva executivului Orban. Demersul social-democraților este o încercare de a opri migrarea aleșilor locali către Partidul Național Liberal, spus surse din partid. Marcel Ciolacu spune că s-a luat chiar și decizia referitoare la propunerea pentru premier, însă nu a dat, momentan, niciun nume. Acesta insistă pe ideea că PSD se bazează deja pe 250 de voturi necesare pentru înlăturarea Guvernului.

Ciolacu: Moțiunea de cenzură va fi depusă azi în Parlament. Propunerea pentru premier a fost deja stabilită
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    17 Aug 2020   •   08:56

Mâine (luni – n.r.) PSD va depune moțiunea de cenzură la Parlament și în cursul săptămânii viitoare va avea loc și citirea moțiunii, urmând să programăm votul”, a anunțat Ciolacu.

Propunerea pentru premier a fost deja stabilită

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, cere PSD să ia măsuri urgente pentru deblocarea unor proiecte din București după demiterea Guvernului.

”Că vom avea în fruntea Guvernului și în fruntea Ministerului Transporturilor oameni capabili să răspundă nevoilor stringente ale bucureștenilor, în primul rând, din cauza faptului că 70% din trafic este din cauza blocării lucrărilor la Centura ocolitoare a Capitalei și nefinalizării magistralei de metrou Drumul Taberei și de asemenea neînceperii investiției metroului de la Gara de Nord la Aeroportul Internațional, dumneavoastră ne-ați promis că din respect pentru bucureșteni veți numi în fruntea Ministerului Transporturilor un om capabil să ducă la bun sfârșit aceste proiecte”.

Între timp, social-democrații au început să caute înlocuitori pentru premierul Ludovic Orban.

”Mai important decât moțiunea de cenzură este că va fi însoțită de aproape 1 milion de semnături de cetățeni români care își doresc ca acest guvern să plece acasă și legea pensiilor să fie respectată, dar mai mult, PSD va depunde odată cu propunerea de premier și un program de guvernare pe termen scurt”, a mai spus un reprezentant PSD. 

Pentru ca moțiunea de cenzură să fie adoptată este nevoie de cel puțin 233 de voturi.

×
Subiecte în articol: motiune cenzura
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close