Antena 3 Politică Ciolacu, replică acidă pentru Robert Negoiță: Nu suntem la emisiunea 'Iartă-mă!'

Ciolacu, replică acidă pentru Robert Negoiță: Nu suntem la emisiunea 'Iartă-mă!'

de Gabriel Dano    |    08 Iul 2020   •   23:50
Ciolacu, replică acidă pentru Robert Negoiță: Nu suntem la emisiunea 'Iartă-mă!'

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri seară, că primarul Sectorului 3, Robert Negoiță s-a pripit când a anunțat că nu va mai candida din partea PSD la alegerile locale și a sugerat că edilul ar putea să părăsească partidul.

Liderul PSD a adăugat că speră ca Robert Negoiță să se răzgândească, subliniind că deși Dragnea a plecat, au rămas "căpușe însetate de sânge, putere și întuneric, ce parazitează partidul".

"A acționat pripit. Nu era momentul sa aibă ieșirea asta în campania electorală. Nu sunt de acord cu gestul său de a ataca un partid care te-a susținut totuși ca să devii primar", a declarat Ciolacu, la Digi24. Întrebat dacă îl va ierta pe Negoiță, Ciolacu a spus că "nu suntem la Mircea Radu la 'Iartă-mă', dar este încă membru PSD și este o decizie a domniei sale' dacă pleacă sau rămâne.

Lovitura lui Robert Negoiță pentru PSD

Primarul sectorului 3, Robert Negoiță, a anunțat, în urmă cu două zile, pe pagina sa de socializare, că nu va mai candida din partea social-democraţilor pentru un nou mandat la alegerile locale din această toamnă. Printre motive, edilul vorbeşte de "numeroase dezamăgiri și revolte în calitate de membru PSD", mai ales în ultimii cinci ani, punctând şi că "epoca Dragnea a fost o adevărată tragedie" pentru PSD.

În expunerea sa de motive pentru care nu va mai candida la sectorul 3, Negoiţă aminteşte şi de cei care au ascultat "cu sfințenie comanda Stăpânului", făcând referire aici la fostul preşedinte al formaţiunii, Liviu Dragnea. Printre aceştia, edilul o numeşte pe Viorica Dăncilă, fost premier al României.

"O nouă rușine, fără precedent în istoria partidului. După acest fiasco, previzibil pentru orice om de bun simț, PSD-ul arată că este o structură mult prea slăbită de aceste `căpușe` care parazitează corpul gazdă, sugându-i orice urmă de vitalitate și ținându-l captiv în vremuri trecute", adaugă Robert Negoiţă.

Cât despre actualul preşedinte al formaţiunii, Marcel Ciolacu, edilul de la sectorul 3 îi transmite să nu se supere pe el pentru decizia pe care a luat-o, dar "pur și simplu nu mă mai regăsesc alături de oamenii despre care am făcut vorbire, nu pot veni să fac echipă cu astfel de oameni (inclusiv echipa de la București)", mai spune Negoiţă.

"După aproape 20 de ani de când am început aventura politică, dedicându-mi toate energiile și priceperea unui partid de a cărei ideologie m-am simțit întotdeauna cel mai apropiat, a venit astăzi momentul să închei acest capitol.

Anunț public, astăzi, că nu voi mai candida din partea PSD la alegerile locale din această toamnă.

Despre motivele acestei decizii previzibile am tot vorbit, dar o să le punctez încă o dată pe scurt: în ultimii cinci ani, am trăit numeroase dezamăgiri și revolte în calitate de membru PSD.

Epoca Dragnea a fost o adevărată tragedie pentru cel mai mare partid din România, în care politica pumnului în gură a consfințit dictatura absolută a unui individ ce a adus și promovat în conducerea PSD-ului multe nulități, a căror singură calitate a fost aceea de a lătra la ordin și de a asculta cu sfințenie comanda `Stăpânului`.

Aceste personaje au reușit, ulterior dispariției `jupânului` Dragnea, performanța istorică de a propune și susține un personaj ca Viorica Dăncilă ca reprezentant PSD în cursa pentru cea mai înaltă funcție publică din România, cea de președinte al țării. O nouă rușine, fără precedent în istoria partidului.

După acest fiasco, previzibil pentru orice om de bun simț, PSD-ul arată că este o structură mult prea slăbită de aceste `căpușe` care parazitează corpul gazdă, sugându-i orice urmă de vitalitate și ținându-l captiv în vremuri trecute.

Acești paraziți se știu foarte bine. Despre ei am vorbit și în trecut, dar, din nefericire, ei par că înving trecerea timpului și rămân să sugă sângele acestui partid, cred eu, până la moartea organismului gazdă…

Ce mesaj îi transmite Robert Negoiță lui Marcel Ciolacu

Ar fi nedrept să nu vorbesc, în încheiere, și despre actualul președinte al partidului, Marcel Ciolacu. Nu am uitat, Marcel, că ai fost printre puținii care au avut curajul ca, în cea mai neagră perioadă a dictaturii Dragnea, să-și pună semnătura pe documentul prin care ceream excluderea din partid a `Stăpânului`. Nu am uitat momentele, multe la număr, în care ai dat dovadă de caracter și diplomație și sunt convins sută la sută de bunele tale intenții în ceea ce privește viitorul PSD.

Din nefericire, în acest moment, nu cred că-ți dai seama de forța și de perenitatea acestor căpușe însetate de sânge, putere și întuneric, ce parazitează partidul. Îți apreciez dorința de a încerca reformarea acestui partid și vocația de Don Quijote. Dar îmi rezerv dreptul ca, în acest moment, să nu îți fiu Sancho Panza în această luptă, cred eu, cu morile de vânt.
Nu te supăra pe mine, pur și simplu nu mă mai regăsesc alături de oamenii despre care am făcut vorbire în rândurile de mai sus, nu pot veni să fac echipă cu astfel de oameni (inclusiv echipa de la București). Ar însemna să renunț la tot ceea ce am susținut și la toată lupta pe care am dus-o în ultimii ani.

Asta nu înseamnă că, deși drumurile noastre se despart, nu-ți doresc succes, iar posibila ta victorie și implicit o reformare a partidului, va fi și pentru mine o reparație morală a ultimilor ani petrecuți în PSD", a scris primarul sectorului 3, Robert Negoiţă, pe pagina sa de Facebook.

Pe cine favorizează, de fapt, Robert Negoiță

În acest scenariu, marele câștigător ar fi Nicușor Dan, care nu ar avea cu cine să împartă voturile pe dreapta. Doar Traian Băsescu ar putea crea ceva valuri, însă este greu de crezut că acesta va renunța la un un loc cald din Parlamentul European pentru o cursă în care nu ar avea cum să învingă.

Pentru Robert Negoiță o candidatură la Primăria Capitalei ar fi un pariu foarte riscant, mai ales că alegerile sunt într-un singur tur. Șansele ca el să câștige ar fi minime și nu s-ar alege cu nimic, poate doar cu un loc negociat în Parlament din partea Pro România, dar asta doar dacă nu-și mai dorește să continue la Primăria Sectorului 3.

Dacă Victor Ponta nu reușește să vină cu o variantă puternică pentru Primăria Capitalei, în fața colegilor lui, va fi nevoit să candideze și să piardă. Ar aduce voturi, însă la general pentru partid și l-ar ajuta pe Nicușor Dan să se impună.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close