Antena 3 CNN Politică Ciolacu: Susțin impozitarea marilor averi, nu a muncii! Ce tip de reformă vrea, de fapt să facă PSD

Ciolacu: Susțin impozitarea marilor averi, nu a muncii! Ce tip de reformă vrea, de fapt să facă PSD

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, spune că este adeptul impozitării marilor averi, şi nu a muncii, reamintind că ei sunt cei care au redus impozitul pe venitul din muncă de la 16% la 10%, iar atunci liberalii s-au opus. "În viziunea noastră, munca trebuie încurajată, nu supra-impozitată", susţine Ciolacu.

Ciolacu: Susțin impozitarea marilor averi, nu a muncii! Ce tip de reformă vrea, de fapt să facă PSD
Sursa foto: Hepta
de Denisa Nedelcu    |    30 Iun 2020   •   17:02

"Susțin impozitarea marilor averi, nu a muncii! Sper că e clar și pentru cei din PNL care încearcă să deturneze în mod populist această temă. Le reamintesc că PSD a redus impozitul pe venitul din muncă de la 16% la 10%, iar atunci PNL s-a opus! În viziunea noastră, munca trebuie încurajată, nu supra-impozitată.

Pe de altă parte, cred că într-o țară precum România, în care decalajele sociale sunt foarte mari, trebuie să avem curajul de a pune în discuție impozitarea averilor mari și foarte mari. Dacă PNL vrea să îi apere pe cei cu vile somptuoase, cu iahturi sau bărci cu motor, ori cu mașini de lux, este decizia lor politică. Din perspectiva noastră, sarcina trebuie redusă la cei care au mai puțin și crescută la cei care au mai mult! Așa e normal, așa e echitabil!

Vorbim desigur de o reformă fiscală mai amplă care în mod cert nu poate fi pusă în practică în această perioadă de incertitudini, marcată de incapacitatea Guvernului de a veni cu soluții de sprijin pentru economie. Dar este o temă care merită și trebuie dezbătută în perspectiva unei schimbări la guvernare", a scris preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, marţi, pe pagina sa de Facebook.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu impozitare averi

Philip Morris susține inovația

Care sunt cele 9 priorități strategice ale României în 2023 | Soluții pentru o economie profitabilă

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close