Antena 3 CNN Politică Platforma lui Cioloș, demolată punct cu punct de oamenii lui Băsescu. ”E nedemocratică”

Platforma lui Cioloș, demolată punct cu punct de oamenii lui Băsescu. ”E nedemocratică”

Platforma lui Cioloș, demolată punct cu punct de oamenii lui Băsescu. ”E nedemocratică”
Sursa foto: Foto: Intact Images/gov.ro
de M.Z.    |    20 Oct 2016   •   18:00

Platforma lansată de premierul Dacian Cioloș a fost demolată punct cu punct de politologul Alina Mungiu-Pippidi.

”Crearea unei platforme bidon prin care să poți pune un prim ministru care nu va candida este, ca atare, nedemocratică, va duce la răspunsul de "nu" - presupunînd că ajunge prim-ministru Cioloș - și la degradarea automata a democrației românești”, a scris Mungiu-Pippidi, potrivit Adevarul.ro.

Pippidi: Nu platformă așteptam de la Cioloș

”Pentru că nu platforma era ce aşteptam zilele astea de la Dacian, ci un răspuns la al cui om e de fapt ministrul Grigorescu, de ce fondul din subordinea ministrului Ghinea aprobă la SRI încă 25 de milioane care vor ajunge la firme securiste şi nu ne vor creşte securitatea , dacă e adevărat că Bostan şi Biriş au plecat că au vrut ei, că nu luau ei ordine de la PM, şi cum se face că exact acei miniştri din guvernul său care s-au umplut de bani din fonduri publice sunt cei mai ideologi gălăgioşi de dreapta şi împing la platformă? Oare chiar nu e suspect nimic aici?”, a adăugat Pippidi.

Declarațiile au fost comentate joi, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.

Premierul Dacian Cioloş şi-a lansat luni seara Platforma România 100 (România la 100 de ani), pe Facebook, precizând că ea conţine 10 principii ale unei guvernări, însoţite de un portofoliu de proiecte naţionale care crede că ar trebui continuate sau începute de guvernul viitor.

”După alegerile din 11 Decembrie 2016, România riscă să aibă în prima linie, să fie condusă de oameni politici cercetaţi penal, cu condamnări penale, oameni care nu mai pot reprezenta viitorul. La 100 de ani de la Marea Unire, România merită o clasă politică cinstită, care să devină un model de etică şi onestitate, nu de populism şi demagogie. Merită un Parlament ai cărui membri respectă justiţia, care ţin cont de nevoile şi de aşteptările societăţii, care lucrează pentru ţară, nu pentru interese private. România are nevoie de oameni politici, demnitari şi oameni de stat vizionari, în serviciul cetăţenilor”, se arată în platforma lansată de premier luni seara.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close