Antena 3 CNN Politică Circ cu jigniri și proteste în Parlament, pe tema audierii lui Kovesi: „Nu mă las speriat de amenințările distilate ale doamnei Gurgan, Curcan”

Circ cu jigniri și proteste în Parlament, pe tema audierii lui Kovesi: „Nu mă las speriat de amenințările distilate ale doamnei Gurgan, Curcan”

Circ cu jigniri și proteste în Parlament, pe tema audierii lui Kovesi: „Nu mă las speriat de amenințările distilate ale doamnei Gurgan, Curcan”
Sursa foto: Foto: Agerpres
09 Mai 2017   •   14:11

A fost circ cu jigniri și proteste în Parlament, marți, pe tema audierii Laurei Codruța Kovesi de către o comisie de anchetă parlamentară, în legătură cu noaptea alegerilor prezidențiale din 2009.

Parlamentarii USR au părăsit ședința.

Ulterior, sedinţa de plen a Parlamentului a fost suspendată din lipsă de cvorum, dezbaterile la propunerea legislativă pentru completarea articolului 9 din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor fiind întrerupte.

„Nu mă las speriat de amenințările distilate ale doamnei Gurgan, Curcan”

Potrivit Agerpres, deputatul PSD Nicolae Bacalbaşa a făcut semne obscene, de la tribuna Parlamentului, având un comportament inadecvat în timpul dezbaterilor pe modificarea Statutului senatorilor şi deputaţilor cu privire la comisiile de anchetă. 

"Colegul meu de la Vaslui - tot Vasluiul: violuri şi discursuri bune în Parlament oferă Vasluiul! Eu sunt fracţiunea care nu-şi ţine gura din Parlamentul român. Eu unul nu o să mă las speriat de ameninţările distilate ale doamnei Gurgan, Curcan, îmi scapă, mă scuzaţi, sunt bătrân", a spus Bacalbaşa, în plen. 

Preşedintele de şedinţă Gabriel Vlase i-a cerut să încheie discursul, dar acesta a continuat atacul l-a adresa unei colege: "Dă cu labele, (...) vezi domnişoară că faci fractură şi pe urmă nu mai poţi să ...votezi", a afirmat Bacalbaşa. 

Kovesi, obligată să vină în Parlament

Deputații au apucat însă să adopte, cu 171 voturi ''pentru'', 98 ''împotrivă'' şi o abţinere, modificarea Regulamentului propriu, în sensul introducerii obligativităţii persoanelor solicitate de a se prezenta la comisiile de anchetă parlamentară.

Deputaţii au renunţat, însă, la eliminarea cvorumului de prezenţă din comisii, prevedere care a fost introdusă iniţial în Comisia de regulament de preşedintele acesteia, Eugen Nicolicea. 
 

 

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close