Antena 3 CNN Politică Circ în Parlament: Deputaţii se luptă în bannere şi se înjură "româneşte"

Circ în Parlament: Deputaţii se luptă în bannere şi se înjură "româneşte"

Circ în Parlament: Deputaţii se luptă în bannere şi se înjură "româneşte"
Sursa foto: Foto: Antena 3
10 Noi 2010   •   11:25

Parlamentarii Puterii şi cei ai Opoziţiei nu dau niciun semn că ar dori să se împace prea curând. Ba mai mult, au început să se şi înjure în plină şedinţă. În plus, deputaţii din ambele tabere au început să se lupte în bannere cu diverse mesaje. Şedinţa de miercuri a început, astfel, din nou, cu o pauză.

Şedinţa Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor, convocată pentru miercuri la prânz, a fost suspendată pentru a 14-oară, din lipsă de cvorum. Majoritatea reprezentanţilor partidelor parlamentare, inclusiv de la putere, au absentat. La Biroul Permanent au fost prezenţi doar democrat-liberalii Ioan Oltean şi Sever Voinescu, precum şi social-democratul Georgian Pop.

Scandalul de miercuri dimineaţă a început în momentul în care câţiva parlamentari PDL au ridicat un banner cu mesajul "Sunt absent, dar vreau diurnă". Puterea a ripostat, astfel, la alte bannere afişate de câteva zile de parlamentarii Opoziţiei, cu mesajul "Anastase = Fraudă". Aceştia continuă, astfel, să ceară înlocuirea Robertei Anastase de la şefia Camerei.

Deranjat de bannerul ridicat de cei de la Putere, unul dintre parlamentarii Opoziţiei a încercat să-l mute la grupul democrat-liberalilor. Fără succes, însă. Potrivit acestuia, deputaţii PDL au început să-i adreseze diverse "înjurături româneşti".

Scandal în Camera Deputaţilor


În urma incidentului, deputaţii UDMR au cerut o pauză de consultări, pe motiv că Parlamentul nu este locul în care să se consume astfel de momente. La rândul ei, Roberta Anastase a cerut chestorilor înlăturarea bannerelor din sală, timp în care parlamentarii Opoziţiei au decis să părăsească şedinţa.

"Protestăm pentru menţinerea la şefia Camerei a doamnei Roberta Anastase şi pentru ce se întâmplă în continuare în Camera Deputaţilor, Partidul Democrat încălcând toate regulile. Au considerat să-şi pună alte materiale de propagandă peste ale nostre. Eu le-am luat şi le-am dus către grupul parlamentar al PDL. Sunt ale lor şi să şi le asume, nu?", a declarat deputatul PNL Mihăiţă Calimente.

"Au început apoi înjurăturile. Domnul de la PDL mă tot înjura, tot avea diferite comentarii neortodoxe. (...) Înjurătură înjurătură, românească. În interesul naţional...", a continuat deputatul liberal, precizând că nu ştie cum îl cheamă pe respectivul deputat, întrucât nu a luat foarte des cuvântul în sală.

Calimente: Un coleg de la PDL m-a înjurat româneşte



×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close