Antena 3 CNN Politică Circ total! Condiția pe care USR i-o pune lui Ludovic Orban pentru a rămâne în alianță. Este o umilință pentru liberali

Circ total! Condiția pe care USR i-o pune lui Ludovic Orban pentru a rămâne în alianță. Este o umilință pentru liberali

PNL a obținut scoruri istorice la ultimele alegeri, europarlamentare și prezidențiale. Cu toate acestea, în București se află în fața unei situații la care nimeni nu s-ar fi gândit vreodată. Nu au candidat propriu la Primăria Capitalei, iar la sectoare au bătut palma pentru o alianță cu USR-PLUS.

Circ total! Condiția pe care USR i-o pune lui Ludovic Orban pentru a rămâne în alianță. Este o umilință pentru liberali
Sursa foto: Foto: Agerpres
de Anca Andrei    |    26 Iul 2020   •   20:52

Doar că negocierile nu merg deloc bine între cele două formațiuni politice, care au început să se atace pe toate fronturile. USR insistă să obțină susținerea PNL pe sectoarele unde sunt cele mai mari șanse de câștig contra PSD. Este vorba despre 1, 2 și 5.

Dan Barna și USR i-au impus lui Ludovic Orban o condiție umilitoare: ca să continue să existe această alianță, Dan Cristian Popescu nu trebuie să fie candidatul PNL la Sectorul 2. Culmea este că acesta ar fi și cel mai sigur câștigător, având în sondaje peste 40%, conform mai multor surse politice.

Ionuț Moșteanu de la USR insistă

Dacă liberalul candidează independent sau din partea PSD ar câștiga oricum, spun analiștii, deci USR obligă practic PNL să renunțe la cel mai sigur primar. Mai mult de atât, cer și cel mai bogat sector, 1, dar și 5, unde Daniel Florea are ceva probleme cu susținerea social democraților în momentul de față. Deci ei cer totul și oferă nimic pentru că Nicușor Dan este cel pe care l-au obligat să demisioneze din USR acum ceva timp.

Invitat la emisiunea Sabinei Iosub, la Antena3, Ionuț Moșteanu, reprezentantul USR a subliniat încă o dată că ei nu vor renunța la cele 3 sectoare și că în niciun caz Dan Cristian Popescu nu va fi susținut de USR. În caz contrar alianța va pica.

Rămâne de văzut cine vor fi cei 6 candidați ai Dreptei la Sectoare. Până acum doar numele lui Ciprian Ciucu de la Sectorul 6 pare sigur. Și evident cel al lui Nicușor Dan.

×
Subiecte în articol: USR Ludovic Orban candidati sectoare
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close