Antena 3 CNN Politică Circ pe uliţa satului, într-o comună unde candidaţii au ieşit la egalitate perfectă la alegeri

Circ pe uliţa satului, într-o comună unde candidaţii au ieşit la egalitate perfectă la alegeri

Se reiau alegerile într-o comună din Teleorman, unde primii doi candidaţi au ieşit la egalitate perfectă de voturi. Înainte de turul 2 nu este deloc linişte în micuţa aşezare, mai ales că taberele se acuză reciproc de fraudarea votului din 27 septembrie.

Circ pe uliţa satului, într-o comună unde candidaţii au ieşit la egalitate perfectă la alegeri
de Cristi Popovici    |    06 Oct 2020   •   14:00

Aşa că oriunde se întâlnesc, candidaţii şi susţinătorii lor îşi aruncă vorbe grele. Pe uliţele satului a nimerit şi Cetăţeanul C, chiar în mijlocul unezi dezbateri... ca la ţară.

Suntem în comuna Balaci din judeţul Teleorman, unde la alegerile locale, primii doi candidaţi au luat acelaşi număr de voturi fiecare - 313. Este vorba de actualul primar, Ovidiu Tronaru de la PSD, şi de fostul edil - Ilie Calotă de la PNL.

Ambii candidaţi acuză că în timpul numărătorii, li s-ar fi anulat voturi valabile. Disputa a ajuns şi la urechile prefectului, care, în noaptea alegerilor şi-a făcut drum până în micuţa comună din Teleorman.

Prefectul de Teleroman spune că a venit în control şi a găsit secţia din Balaci plină de simpatizanţi din partea ambelor tabere. Nu se mai respecta nicio regulă impusă de pandemie şi a cerut eliberarea încăperii pentru că numărătoarea să se desfăşoare în condiţii de siguranţă.

Scandal între candidaţii din Balaci pentru un vot

Cele două tabere au depus plângeri unele împotriva celorlalte pentru fraudarea votului. În tot acest timp, Biroul Electoral Central a decis: pentru desemnarea noului primar, în comuna Balaci sa va organiza turul doi.

Până atunci, susţinătorii celor doi candidaţi sunt în plin război.

În toată povestea intervine şi preotul satului, Marius Maierean. Astăzi, a lăsat sutana la biserică şi a îmbrăcat haina susţinătorilor candidatului PNL.

Părintele nu dă un pas înapoi în cearta cu oamenii actualului primar. 

În timp ce candidaţii se ceartă şi se acuză reciproc de fraudarea alegerilor, satul suferă. Este sărăcie peste tot, iar asta se vede cel mai bine la şcoală. Deşi ambii candidaţi conduc destinele acestei localităţi de 20 de ani. Au fost rând pe rând fie în funcţia de primar, fie de viceprimar, însă nu au reuşit să construiască o toaletă civilizată pentru copiii de aici din comună.

Şi ca bâlciul să fie complet, aflăm că unul din sfătuitorii candidatului PNL este consilier PSD în altă comună.

×
Subiecte în articol: Balaci Cetățeanul C
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close