Antena 3 CNN Politică Cîţu şi Ciolacu au bătut palma pentru ocuparea funcției de premier prin rotație

Cîţu şi Ciolacu au bătut palma pentru ocuparea funcției de premier prin rotație

Marcel Ciolacu și Florin Cîțu au agreat varianta premierului prin rotație, în viitorul guvern PNL-PSD-UDMR, potrivit surselor Antena 3.

Cîţu şi Ciolacu au bătut palma pentru ocuparea funcției de premier prin rotație
Sursa foto: Hepta
de Mădălina Mihalache    |    15 Noi 2021   •   14:54

Este doar o înțelegere între Marcel Ciolacu și Florin Cîțu să existe o alternanță a celor doi președinți pentru funcția de premier, iar primul ar urma să fie Marcel Ciolacu.

Ceilalți lideri ai Partidului Național Liberal, cei apropiați de președintele Klaus Iohannis, nu sunt de acord cu această formulă rotativă. Așteaptă ca președintele să-i cheme la o întâlnire informală pe toți liderii acestei posibile coaliții de guvernare.

Potrivit informațiilor Antena 3, Klaus Iohannis îl preferă în continuare pe Nicolae Ciucă premier.

PNL şi PSD îşi împart primele funcţii

În urma negocierilor dintre cele doua partide, PSD va vota candidatul PNL la sefia TVR, iar PNL candidatul PSD la conducerea radioului public. Viitorul președinte-director general al TVR va fi Dan Turturică, potrivit înțelegerii dintre PNL și PSD. Turturică este propunerea Guvernului Cîțu pentru Consiliul de Administrație al televiziunii.

În schimb, la radioul public viitorul șef va fi Răzvan Dincă, propus de PSD. Audierile celor propuși de partide și instituții pentru conducerile televiziunii și radioului vor avea loc astăzi, începând cu ora 12:00, iar votul în plen va fi dat în aceeași zi, la ora 17:00. Foștii șefi ai TVR și ai radioului public, Doina Gradea, respectiv Georgică Severin, au fost demiși de PNL și USR în luna mai a acestui an. Ambii fuseseră numiți în funcții de PSD-ul condus de Liviu Dragnea.

×
Parteneri
Cine este femeia găsită inconștientă într-o pădure de lângă Bragadiru
x close