Antena 3 Politică Ciuhodaru: Programul Naţional de Testare Extinsă poate să înceapă

Ciuhodaru: Programul Naţional de Testare Extinsă poate să înceapă

de Adrian Iclozan    |    15 Oct 2020   •   15:15
Ciuhodaru: Programul Naţional de Testare Extinsă poate să înceapă
Sursa foto: Hepta

Europarlamentarul Tudor Ciuhodaru anunţă că, urmare a faptului că Institutul Național de Sănătate Publică a schimbat definiția de caz, propunerea sa privind Programul Naţional de Testare Extinsă (şi gratuită) poate să demareze. De program ar urma să beneficieze toţi românii, susţine europarlamentarul.

Ciuhodarul explică, într-o postare pe Facebook, că de acest program vor putea beneficia "contactele directe simptomatice, pacienţii asimptomatici cu comorbidităţi - oncologici, hemodializați, imunodeprimați, gravidele asimptomatice care au fost în contact direct cu un pacient pozitiv, personalul medico-sanitar asimptomatic care a avut contact cu un pacient cu coronavirus precum şi persoanele din centrele rezidențiale și personalul din aceste centre, prin testare periodică".

"Se aude, domnule ministru? Strategia actuală este eșuată! E chiar așa de greu să aplici măsurile din restul Europei?! Testați, testați, testați și izolați. Eu zic că se poate", concluzionează Ciuhodaru.

Postarea integrală a europarlamentarului, în continuare.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close