Antena 3 CNN Politică Vor fi consolidate peste 200 de clădiri, prin PNRR. Anunţul făcut de Cseke Attila

Vor fi consolidate peste 200 de clădiri, prin PNRR. Anunţul făcut de Cseke Attila

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a anunţat că au fost încheiate 168 de contracte în vederea consolidării a 238 de clădiri din zone expuse riscului seismic, cu ajutorul finanţării PNRR.

Vor fi consolidate peste 200 de clădiri, prin PNRR. Anunţul făcut de Cseke Attila
Sursa foto: Hepta
de Silvia Preda    |    15 Feb 2023   •   18:06

Prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este disponibilă o finanţare de 550 de milioane de euro, din care au fost contractate 441 de milioane.

"Pe lucrări de consolidare şi de eficientizare energetică - ele sunt lucrări integrate - avem o finanţare disponibilă de 550 de milioane de euro inclusiv TVA, din care contractat la zi cu beneficiarii sunt 441 de milioane de euro. Cele mai vechi contracte s-au încheiat anul trecut, în iunie 2022. Sunt în total 168 de contracte încheiate pentru consolidarea a 238 de clădiri în întreaga zonă expusă riscului seismic din România.

Aş specifica că la aceste contracte, semnate în principal cu autorităţile locale, până în momentul de astăzi nu avem solicitare de decontare de sume", a spus ministrul.

Citeşte şi: Celulă de criză la Guvern după valul de cutremure. Ciucă: "Şcolile cu risc seismic I să intre în reabilitare imediat"

Cseke Attila a menţionat că există şi un program de consolidări finanţat de la bugetul de stat, iar apelul de proiecte se va încheia pe 20 februarie.

Până în prezent au fost înregistrate în platformă 290 de solicitări de consolidări de clădiri publice şi blocuri de locuinţe.

"La 1 martie, cel târziu, ordinul de ministru va fi aprobat pentru introducerea solicitărilor conforme eligibile în acest program", a precizat Cseke Attila.

×
Subiecte în articol: Cseke Attila consolidare cl[diri PNRR
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close