Antena 3 CNN Politică Claudiu Năsui: "Demiterea lui Vlad Voiculescu, o agresiune. El s-a luptat cu mafia din sistem"

Claudiu Năsui: "Demiterea lui Vlad Voiculescu, o agresiune. El s-a luptat cu mafia din sistem"

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a spus, vineri, că "agresiunea" făcuta de premierul Florin Cîţu cu privire la revocarea lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătăţii e de neînţeles, în condiţiile în care fostul ministru începuse o "luptă cu mafia".

Claudiu Năsui: "Demiterea lui Vlad Voiculescu, o agresiune. El s-a luptat cu mafia din sistem"
Sursa foto: Agerpres
de Milena Niță    |    16 Apr 2021   •   08:59

"Agresiunea pe care a făcut-o premierul Florin Cîţu revocând unilateral un ministru USR-PLUS e în continuare de neînţeles, mai ales în contextul în care Vlad Voiculescu începuse o luptă cu mafia din sistemul de sănătate de stat, o mafie care a pătruns foarte puternic în acest sistem şi e foarte influentă şi capabilă să facă orice, ca să-şi apere interesele", a spus Năsui.

Claudiu Năsui: Agresiunea pe care a făcut-o Cîţu e de neînţeles

Ministrul Năsui spune că "degeaba ne supărăm din când în când atunci când se întâmplă câte o tragedie națională, ieșim în țară și cerem schimbarea, dacă în momentul când vine schimbarea ea nu poate fi înfăptuită", afirmând că miza nu este "o ceartă pe cine este ministru, ci pe reforme și pe capacitatea de a reforma un sistem care chiar de 30 de ani funcționează în mod greșit".

În context, Năsui a mai precizat că şeful Guvernului a atenţionat despre reforme, iar reformele se fac greu.

Întrebat cum crede că se va rezolva criza politică, şeful de la Economie a reiterat că premierul nu are în acest moment sprijinul lor.

"Nu mai reprezintă voinţa întregii coaliţii în secunda aceasta", a spus ministrul USR al Economiei.

De asemenea, întrebat dacă miniștrii USR-PLUS iau în calcul demisia din Guvern dacă Florin Cîțu nu demisionează, Claudiu Năsui a spus că "toate lucrurile astea trebuie stabilite în forurile de conducere statutare ale Alianței USR-PLUS, să stabilim un curs care să nu trădeze electoratul nostru".

Claudiu Năsui este convins că transperanţa, mai ales cea pentru care "s-a luptat" Vlad Voiculescu naşte scandaluri, dar alianţa va merge mai departe pe acest model.

Năsui: Transparenţa a deranjat

"Transparenţa deranjează, naşte scandaluri, vă permite dumneavoastră, presa, să vedeţi sursele primare ale datelor şi să faceți legături. 

Lucrurile acestea cred că au deranjat şi pentru Vlad Voiculescu pentru că ştim că, după ce a fost el foarte transparent cu campania de vaccinare, am descoperit acele centre de vaccinare paralele, în care aceiaşi oameni care au privilegii de la statul român - cu pensii  speciale şi cu toate lucrurile acestea - se pare că au avut privlegiul şi de a se băga în faţă la vaccinare. 

Lucrul acesta a deranjat. Ştiu că transparența a deranjat. Exact aşa cum zicea Vlad Voiculescu, transperanța nu este negociabilă, o vom continua", a spus Claudiu Năsui.

×
Subiecte în articol: claudiu nasui Vlad Voiculescu
Parteneri
Cătălin Cîrstou, candidatul comun PSD-PNL în Bucureşti
x close