Antena 3 CNN Politică Deputat PNL: Domnule ministru Năsui, nu permiteţi ca banii pentru IMM-uri să fie folosiţi de firmele de imobiliare

Deputat PNL: Domnule ministru Năsui, nu permiteţi ca banii pentru IMM-uri să fie folosiţi de firmele de imobiliare

Tensiunile între politicienii PNL şi cei ai USR sunt tot mai numeroase. Deputatul PNL Maria Gabriela Horga îi atrage atenţia ministrului USR al economiei, Claudiu Năsui, că are toate instrumentele legislative pentru ca banii din granturile pentru IMM-uri să nu ajungă în buzunarele firmelor care cumpără apartamente.

Deputat PNL: Domnule ministru Năsui, nu permiteţi ca banii pentru IMM-uri să fie folosiţi de firmele de imobiliare
de Georgiana Adam    |    07 Feb 2021   •   16:30

Reamnintim, în urma controverselor legate de implementarea măsurii 3 şi a suspiciunilor de fraudă, premierul Florin Cîţu a trimis Corpul de Control la Ministerul Economiei. 

Situaţia a fost analizată de deputatul PNL într-o postare pe Facebook.

"Chiar nimeni din Ministerul Economiei nu cunoaște textul legii care spune că nu se finanțează imobiliarele în cadrul proiectelor pentru granturi PRODUCTIVE? Art 23, alin 5, OUG 130/2020, modificată.

Apreciez determinarea publică a ministrului Economiei, Claudiu Năsui, de a acorda în mod corect și doar pentru firmele care au cu adevarat nevoie granturile pentru investiții PRODUCTIVE (nu imobiliare).

Mi-ar plăcea însă să nu o facă doar în comunicarea publică, ci să asigure și o implementare corectă a ceea ce este deja prevăzut în OUG 130/2020 modificată. 

Deci, pe scurt ce s-a întâmplat:

  • Ministrul Năsui a demarat implementarea măsurii 3, granturi pentru investiții productive. Măsura era pregătită de fostul Guvern #PNL și de fostul ministru al economiei, din punct de vedere legislativ, dar a fost implementată de actualul ministru. 
  • Au apărut suspiciuni în spațiul public asupra modului în care s-au desfășurat înscrierile și asupra unor deficiențe de implementare apărute la MEAT.
  • Ministrul Năsui susține că măsura nu este bună și nu își atinge scopul pentru că multe proiecte sunt de investiții imobiliare și apartamente.
  • Prim-ministrul Florin Cîţu, în urma suspiciunilor apărute în spațiul public de fraudă la înscrieri și a problemelor apărute, trimite corpul de control pentru verificarea implementării de către MEAT a modalității în care s-au desfășurat înscrierile și s-au aplicat prevederile legate.

Deputat PNL: Ministrul Năsui ar trebui să ştie că legea precizează ce investiţii pot fi finanţate cu granturile pe măsura 3

Ce trebuie să știm: 

Deși ministrul Năsui încearcă să scuze problemele de implementare acuzând legislația și modul în care a fost gândită măsura de granturi pentru investiții productive (măsura 3), adevarata problemă este faptul că nu se implementează corect și nu se aplică prevederile legale din OUG 130/2020 modificată.

Ministrul ar trebui să știe că scrie negru pe alb în lege care sunt investițiile ce pot finanțate cu granturile din măsura 3 și de asemenea ce nu se poate face cu banii. (...)

Deci, mă aștept ca toți cei care au depus proiecte și nu respectă ceea ce legea definește ca fiind investiție productivă să fie descalificați, după cum ministrul ne atrăgea atenția public că există multe astfel de proiecte. 

În aceste cazuri ministerul doar să aplice LEGEA și să implementeze corect măsura. Au soluția în Monitorul Oficial.

Deputat PNL: Domnule ministru, nu permiteţi ca banii pentru IMM să ajungă la firme de imobiliare

Am avut multe discuții cu cei din mediul de afaceri despre măsura 2 sau măsura 3, granturile pentru investiții productive sunt extrem de așteptate de mediul de afaceri cinstit.

Scopul acestei măsuri este să ajute mediul de afaceri să își continue investițiile chiar și într-o perioadă de criză, să mențină și să creeze locuri de muncă. 

Domnule ministru, aveți toate instrumentele să o implementați corect, deci nu permiteți ca banii destinați IMM-urilor să fie folosiți de firme care doresc să profite și să achiziționeze imobiliare și apartamente.

‼️Chiar nimeni din Ministerul Economiei nu cunoaște textul legii care spune că nu se finanțează imobiliarele în cadrul...

Publicată de Maria Gabriela Horga pe Sâmbătă, 6 februarie 2021

×
Subiecte în articol: claudiu nasui

ȘTIRI

Greva profesorilor continuă pe termen nelimitat! Oferta Guvernului a fost respinsă

Parteneri
Sindicaliştii au încheiat discuţiile cu Klaus Iohannis. Se opreşte sau nu greva profesorilor?
x close